Soome meedia: Toyota palkas Latvala tööle, kuid mitte sõitjaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Üle pika aja enamikku autoralli MM-sarja hooajast kõrvalt vaatav Jari-Matti Latvala võib Toyota tiimis siiski rakendust leida. 

Kogenud soomlane teeb tänavu kindlasti kaasa tuleval nädalal Rootsi rallil ning suvel Soomes. Et nendel etappidel võistelda, peab ta omade kuludega Toyotalt Yarise WRC-masinat rentima. Kuid see ei jää Latvalale ainsaks koostööks Jaapani autotootjaga.

Ilta-Sanomat kirjutab, et õige pea sõlmib rallimees Toyotaga ametliku lepingu, ent mitte piloodi kohale. Detailid vajavad veel täpsustamist, kuid väidetavalt hakkab Latvala tegelema reklaami ja PR-i, aga ka uue Yarise G4 masina testimisega. 

Kuigi Toyota heitis ta eelmise hooaja järel üle parda, on firma president Akio Toyodal soomlase vastu suur austus. Seetõttu soovitaksegi Latvala kogemust ära kasutada.

34-aastane piloot pole siiski oma karjääri sõitjana veel maha kandnud. Rootsis ja Soomes (võib-olla tuleb lisaks veel üks kruusaralli Euroopas) osalemisega tahab Latvala end pildis hoida, sest tuleval aastal peaks vabanema koht nii Toyotas kui ka Hyundais. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles