Sokk loobus koondisest raske südamega: mängin hambad ristis kuni Moskva matšini

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sten Sokk (valges) üritab takistada Peterburi Zeniti mängujuhti, Prantsusmaa koondislast Andrew Albicy´d.
Sten Sokk (valges) üritab takistada Peterburi Zeniti mängujuhti, Prantsusmaa koondislast Andrew Albicy´d. Foto: vtb-league.com

Kahe nädala pärast algava korvpalli 2021. aasta EM-valiksarja kahes esimeses matšis ei tee Eesti eest kaasa kogenud BC Kalev/Cramo mängujuht Sten Sokk, keda segab jalavigastus. 

«Rääkisin temaga palju, kohtusime kahel korral. Sten andis juba paar nädalat tagasi mõista, et tema tervis pole parimas korras. Ta ütles, et kui olukord ei parane, siis peab ta koondisemängudest loobuma,» selgitas Eesti koondise peatreener Jukka Toijala olukorda paar päeva tagasi. 

Nüüd täpsustas olukorda ka Sokk ise. «Oleme proovinud ühtemoodi, oleme proovinud teistmoodi, aga pidevalt on halvemaks läinud. Käisime arsti konsultatsioonil ja füsioterapeutidega tegime selle raske otsuse, et ühel hetkel on vaja kümnepäevane kuni kahenädalane paus teha. Kahjuks langeb see just eesootava koondiseakna peale,» ütles 30-aastane mängujuht Korvpall24-le. 

Eilses Eesti-Läti liiga võidumängus Rapla vastu viskas Sokk veidi enam kui 18 minutiga neli punkti. Enne pikemat pausi peab Kalev veel kaks VTB Ühisliiga matši võõrsil: 10. veebruaril kohtutakse Krasnojarski Jenisseiga, kolm päeva hiljem Moskva CSKA-ga.

«Igal juhul oli [koondisest eemalejäämine] raske otsus,» kinnitas Sokk raske südamega. «Praegu mängin hambad ristis kuni sinna Moskva mänguni, aga kahjuks peab selle ravipuhkuse nagunii hooaja sees veel ära tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles