Marko Kilp: järgmine aasta näeb ära, kas suusatamine on minu jaoks või mitte

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Arvo Meeks

Murdmaasuusatajad lõpetavad sel nädalavahetusel väikese talvepuhkuse, kui naasevad võistlusrajale Rootsis Falunis. Meie meestest on ennast üles andnud Marko Kilp ja Kaarel Kasper Kõrge. 

Meie ainsa A-koondislase Kilbi tänavune hooaeg liiga palju põhjust rõõmustamiseks pole andnud. Kui hooaja avaetapil Rukal üllatas ta spordisõpru klassikasprindi 17. kohaga, siis pärast seda pole tal õnnestunud enam punktikohale jõuda. Davosis oli Kilp 62., Planicas 58., Dresdenis 48. ja kaks nädalat tagasi Oberstdorfis 60.

Nigelad tulemused mõjuvad rusuvalt mõistagi ka sportlasele ning lipu kõrgel hoidmisele ei aita kaasa ka Eesti «talv». Sel nädalal avanenud taevaluugid on olukorda küll veidi parandanud, kuid enne seda pani Kilp kodumaal viimati suusad alla 31. detsmbril. 

«Suusataja tahaks ikkagi suusataja ehk kui tänavu välja vaadata, siis motivatsioon on natukene langenud. Aga arvan, et üks hea tulemus tõstaks selle kohe tagasi,» arvab Kilp. 

Senise hooaja põhjal ta ühtegi etteulatuvat järeldust tegema ei hakka. «See ongi olnud selline otsimise aasta,» lausub ta rahulikult. «Järgmine aasta näitab ära, kas suusatamine on minu jaoks või mitte. Arvestades mulluseid sündmusi, siis tänavune aasta ongi raske.

Kõik sportlased on pidanud ise omale vahendeid leidma ja kõike organiseerima. See on olnud kõva proovikivi. Samas, hea, et on olnud [tiitlivõistluste mõttes] vaheaasta. See on lubanud rohkem katsetada.» 

Falunis on lisaks klassikasprintidele kavas veel naiste 10 ja meeste 15 km vabatehnikasõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles