«Ma ei hakka valetama. Mulle tundub, et karma sai vägistaja kätte.»

Postimees Sport
Copy
Kobe Bryant.
Kobe Bryant. Foto: KEVORK DJANSEZIAN/AFP

Ühe USA keskkooli direktor Liza Sejkora eemaldati Facebookis tehtud kommentaari tõttu ajutiselt tööpostilt, kuna naine viitas nagu oleks korvpallilegend Kobe Bryant surma väärinud.

Sejkora kirjutas uudistekanali NBC teatel päev pärast Bryanti ja veel kaheksa inimese hukkumist helikopteriõnnetuses Facebookis: «Ma ei hakka valetama. Mulle tundub, et karma sai vägistaja kätte.» Praeguseks on kommentaar kustutatud.

Koolijuht on õpilastele ja nende vanematele saadetud kirjas oma sõnavõtu üle vabandanud. Naise hinnangul oli kommentaar maitsetu ja kohatu ning ta poleks pidanud viitama, et keegi väärib surma.

«Haridustöötajatena meenutame õpilastele alati, et nad enne millegi internetti postitamist mõtleksid, eriti kui tunded võivad üle pea lainetada. Emotsioonid said minust jagu,» lisas direktor.

Sejkora viitas 2003. aastal lahvatanud skandaalile, kus toona 19-aastane hotellitöötaja süüdistas Bryantit vägistamises. Kohtus korvpallurit süüdi ei mõistetud. Hiljem tunnistas sportlane, et oli naisega tõepoolest vahekorras, kuid ta ei sundinud end peale. Juhtum lahenes kohtuvälise leppega ning Bryant vabandas avalikult. Ta ei võtnud süüdistust kordagi omaks.

Bryant suri Eesti aja järgi 26. jaanuari õhtul helikopteriõnnetuses, kus hukkus politsei teatel veel kaheksa inimest: tema 13-aastane tütar Gianna, Orange Coasti ülikooli korvpallimeeskonna peatreener John Altobelli, tema naine Keri ning nende tütar Alyssa. Pardal viibisid ka Gianna korvpallitreener Christina Mauser, Sarah Chester ja tema tütar Payton ning piloot Ara Zobayan.

Kopter Sikorsky S-76B kukkus alla Los Angelese kesklinnast umbes 50 km kaugusel Calabasases. Lõuna-Californias oli tihe udu ning pealtnägijate sõnul oli kuulda, kuidas õhusõiduki mootor töötas vahetult enne õnnetust katkendlikult. Lennuinfo põhjal oli kopteri kiirus allakukkumise ajal ligemale 300 km/h. Ametlikku õnnetuse põhjust pole veel välja selgitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles