Avaldati raport, mis tõi Kobe Bryanti surmalennu kohta veidi selgust

Postimees Sport
Copy
Kobe Bryantit ja veel kaheksat inimest vedanud helikopterist ei jäänud suurt midagi alles.
Kobe Bryantit ja veel kaheksat inimest vedanud helikopterist ei jäänud suurt midagi alles. Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti aja järgi 26. jaanuari hilisõhtul Californias alla kukkunud Kobe Bryantit ja veel kaheksat inimest vedanud helikopteri mootoril ei leitud väliseid märke selle rikkisoleku kohta, teatas USA lennuohutuse eest vastutava amet NTSB.

Pealtnägijad rääkisid pärast traagilist õnnetust, kuidas nad kuulsid helikopteri mootorit katkendlikult töötamas. Seega spekuleeriti, et õhusõiduk võis kannatada mootoririkke käes.

NTSB raportis seisab, et kuna õnnetuspaiga lähedal oli üks puuoks maha niidetud, oli mootor nende hinnangul töökorras ja enne kokkupõrget maaga tiirlesid helikopteri rootorid tavapäraselt.

Täna avaldatud raport oli ESPNi teatel pelgalt informatiivne ega selgitanud, miks kopter alla kukkus. Heal juhul ilmub NTSB lõplik raport selle aasta lõpus.

Õnnetuses said Bryanti kõrval surma tema 13-aastane tütar Gianna, Orange Coasti ülikooli korvpallimeeskonna peatreener John Altobelli, tema naine Keri ning nende tütar Alyssa. Pardal viibisid ka Gianna korvpallitreener Christina Mauser, Sarah Chester ja tema tütar Payton ning kogenud piloot Ara Zobayan.

Kopter kukkus alla Los Angelese kesklinnast umbes 50 km kaugusel Calabasases. Lõuna-Californias oli tihe udu ning lennuinfo põhjal oli kopteri kiirus allakukkumise ajal ligemale 300 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles