Maailma neljanda reketi alistanud Kontaveit tänas publikut: mega!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Eesti tennisenaiskond kaotas Fed Cupil Ukrainale otsustava lahingu, polnud meie sportlased pettunud.

Turniiri tipphetk oli Anett Kontaveidi võit maailma neljanda reketi Elina Svitolina üle. 

«Austraalias küsiti sama. Tegin väga hea mängu, ei oska muud öelda,» vastas Kontaveit pressikonverentsil küsimusele, kas see oli tema karjääri parim partii. «Mängisin agressiivselt, see tuli mul väga edukalt välja. Suutsin teda piisavalt suruda ja täpselt mängida. Suutsin ka kannatlik olla, et mitte liialt kiirustada.»

Kahe tipptegija matšiks oli Tallinki tennisekeskus pilgeni täis, käisid jutud, et mõni huviline jäi sootuks ukse taha. Publiku toetus Kontaveidile oli maruline, meie esinumber sai sealt kõvasti indu. 

«Mega!» kiitis eestlanna fänne. «Tundsin väga publiku toetust. Nägin juba Elena mängu ajal, et inimesed ei saa kuhugi istuda. Väga hea meel, et tuldi toetama ja kaasa elama.»

Kokkuvõttes jääb Kontaveit 5.-8. veebruarini toimunud turniiriga igati rahule. «Olen väga positiivne! Esimest korda jõudsime play-off´i, mis on suur samm edasi. Sain väga häid üksikmänge ja ka võite. Viimane võit andis eriti palju enesekindlust. Mul oli ülihea meel kodupubliku ees mängida,» resümeeris ta. 

Tubli turniiri tegi ka WTA tabeli kuuenda saja keskel olev 19-aastane Elena Malõgina. Kuigi kaotus maailma 26. reketile Daja Jastremskale oli numbriliselt kindel, siis häbisse eestlanna kindlasti ei jäänud.

«Võtan siit kaasa kõvasti kogemust. Nagu ka eelnevatel päevadel,» sõnas Malõgina, kes tõdes, et Jastremska tasemel mängija on klassi võrra parem igas elemendis. «Ta on kiirem ja lööb tugevamalt...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles