Rõõmustav šokk: Pärnu korvpalliklubi alistas Läti hiiu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mängujuht Siim-Markus Post oli Pärnu tiimi resultatiivseim.
Mängujuht Siim-Markus Post oli Pärnu tiimi resultatiivseim. Foto: Lilli Tölp

Pärnu Sadama korvpallimeeskond võõrustas Eesti-Läti ühisliigas Riia VEFi ning üllatuslikult suudeti 79:76 võiduga koju minna. 

Kodumeeskond alustas kohumist korralikult, hoides väikest eduseisu kogu avaveerandi jooksul, mis lõpuks 23:20 võideti. Külalised Riiast suutsid küll teisel neljandikul nelja punktiga juhtima minna, kuid pärnakad ei andnud vastastele midagi kergelt ning nõnda võeti 41:38 poolajavõit.

Riietusruumist naastes võis oodata, et ühisliigas teisel kohal olev VEF paneb nüüd järgmise käigu sisse, kuid seda ei juhtunud. Meeskondlikult nii rünnakul kui ka kaitses tegutsenud Pärnu hoidis stabiilselt mõne punktilist edu ja võttis suurepärase 79:76 võidu. 

Võitjate edukaimana viskas Siim-Markus Post 17 punkti, Märt Rosenthal ja Lauris Blaus lisasid 16 silma. Rosenthalile veel statistikasse 10 lauapalli. VEFile tõi üleplatsimehena 19 punkti Xavier Raynard Thames. 

Pärnu kindlustas võiduga turniiritabelis kaheksandat kohta 11 võidu ja 12 kaotusega. VEF jätkab endiselt teisena olles 21st kohtumisest võitnud 19. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles