Eesti meistriks tulnud Lillemets: hakkasin kullast mõtlema pärast teivashüpet

Carl-Robert Puhm
Copy
Foto: Tairo Lutter

5994 punktiga seitsmevõistluses üllatuslikult Eesti meistriks tulnud Risto Lillemets ütles võistlusjärgses intervjuus ajakirjanikele, et ei osanud enne võistlust esikohast mõeldagi. 

22-aastase kergejõustiklase sõnul ootas ta head tulemust, aga mitte kulda.

«Eesti meistritiitli peale ma küll ei mõlenud. Lootsin teha lihtsalt hea tulemuse. Teadsin treeningute põhjal, et vorm on hea. Neli isiklikku rekordit üksikaladel ei olnud iseenesest üllatus. Samas, kuulitõukes ma nii head tulemust küll ei oodanud. Mõtlesin umbes 14,5-meetrisest kuulikaarest, aga 15 meetrit oli küll ootamatu,» selgitas Lillemets.

Tippsporti ja õppinguid TTÜs ühendav mitmevõistleja hakkas uhke tiitli peale mõtlema pärast kuuendat ala. «Pärast teivashüpet hakkasin punktiseisu vaatama. Lugesin Postimehest pealkirja ja siis vaatasin, et oh, päris äge.»

6000 punkti piir jäi Lillemetsal nelja punkti kaugusele. «Ei osanud oodata, et ma 1000 m jooksus nii halb võin olla. Aga võistlus oli hea ja ilmselt pigistasin endast teistel aladel kõik välja. Ei jätkunud lihtsalt energiat. Muidugi jääb 6000 punkti piir kripeldama, aga ei ole hullu,» tõdes päevakangelane.

Viimasele alale 9-sekundilise edumaaga läinud Lillemets kaasvõistlejaid ei vaadanud. «Ei jälginud konkurente üldse. Proovisin teha oma jooksu ning teadsin, et kui ma oma ära teen, pole neid vaja passida.»

Uibo tagasihoidlikul tulemusel olid värske Eesti meistri hinnangul mõistetavad põhjused.«Maicel tuli alles paar päeva tagasi lennukilt maha. Ta kindlasti ei olnud siin kõige teravam. Tema eesmärk oli siiski kuu aja pärast toimuma pidanud sise-MM,» ütles Lillemets lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles