TalTech mängis võidukas kohtumises fännide närvidega

Postimees Sport
Copy
Taltechi korvpalliklubi.
Taltechi korvpalliklubi. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Eesti-Läti korvpalliliigas võõrustas Taltech koduväljakul Läti Ülikooli meeskonda ning sai äärmiselt raske 85:73 võidu.

Taltech asus kohtumist 9:2 juhtima ja veerandaja lõpus tehti veel 6:2 spurt, millega haarati 28:16 eduseis. Leemet Böckler ja Joonas Järveläinen suurendasid kolme minutiga kahe peale vahe 16 punktile ja 4.31 enne poolajale minekut viis Böckler omad kaugviskest juba 48:23 juhtima. Külalised suutsid küll veidi vahet vähendada, aga poolajapausile minnes oli edu ikka 20-punktiline.

Kolmandal veerandajal tõi Läti klubi ikkagi põnevuse tagasi, kui kolme ja poole minutiga oli kaotusseis vähenenud 12 punktile ning 2.39 enne viimase veerandaja algust olid kodumeeskonna edunumbrid vaid 62:55. Neljandaks veerandajaks suutsid tallinlased küll 11-punktilise eduseisu tagasi saada, aga Anrijs Miska lähiviskest pääses Läti Ülikool 5.16 enne lõppu kuue punkti kaugusele. Otsustavatel hetkedel näitas kindlat närvi Oliver Metsalu, kes oma korvidega lätlaste lootused kustutas.

Metsalu oligi võitjate resultatiivseim, panustades kaksikduubli 23 punkti ja 11 lauapalli. Joonas Järveläinen kogus 19 punkti ja 6 lauapalli ning Leemet Böckler järgnes 15 punktiga. Renars Birkans tõi Läti Ülikooli poolelt 16 punkti, võttis 6 lauapalli ja andis 11 korvisöötu. 

Taltech hoiab turniiritabelis endiselt 10. kohta kaheksa võidu ja 14 kaotusega. Läti Ülikool jääb kuue võidu ja 16 kaotusega 12. kohale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles