Postimehe sporditoimetuse värskes podcast'is «Kehakultuur» oli sel korral fookuses laskesuusatamine.

Teemavalik on ju igati mõistetav, kuna sel neljapäeval jagatakse Itaalias Anterselvas välja MMi esimene medalikomplekt. Ajakirjanikud Henry Lääne ja Karl Juhkami kutsusid Skype'i vahendusel külla Soome laskesuusatamisekoondise hooldepealiku Marek Sanderi.

Kogenud eestlane, kes määris tunamullu Pyeongchangi taliolümpial USAle murdmaasuustamise naiste sprinditeates kulla toonud suusad, rääkis teiste teemade kõrval, milline on hooldemehe elu MMil ning kuidas erineb see näiteks tavalisest MK-etapist.

Sander ütleb, et kui MM läheb aia taha, oleks narr kogu hooaega ebaõnnestunuks lugeda. «Vormi ainult tiitlivõistlustele sättimine on väga eestlaslik. Suurtes riikides ma sellist mentaliteeti ei näe. Vaevalt on meie sportlased nii andetud, et nad pole võimelised kogu MK-hooajal hästi või väga hästi võistlema.»

Et möödunud spordinädal pakkus juttu kauemaks, puudutasid Lääne ja Juhkami põgusalt ka muuhulgas Rootsi MM-ralli lühendamist, Eesti naisvehklejaid Barcelona MK-etapil ja Tallinnas mängitud tennise Fed Cup'i. Aga juttu jagus veelgi!

Kommentaarid
Copy