Latvala talendika kaasmaalase peale kauna ei kanna: Rovanperä on järgmine soomlasest maailmameister

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä Monte Carlos.
Kalle Rovanperä Monte Carlos. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP/SCANPIX

Kuigi Kalle Rovanperä oli põhjustest, miks Jari-Matti Latvala autoralli MM-sarjas täiskohaga kihutada ei saa, siis kogenud piloot noore kaasmaalase peale vihane pole. Vastupidi.

«Kuigi isiklik elu ei tohiks sporti segada, siis see ikkagi juhtus. Mullu ei teinud ma head hooaega,» viitas Latvala Iltalehtile, et 19-aastane Rovanperä vääris kohta Toyota tiimis. 

Oma debüütvõistlusel MM-sarjas ei näidanud noor talent peadpööritavat kiirust, kuid lõpetas ikkagi viiendana. Rovanperä tegutses nõudlikel kiiruskatsetel targalt ning ei võtnud liialt riske. Kokkuvõttes tasus see end ära.

«Kalle oli väga küps ja kaalutletud. Mäletan, et mina tahtsin end esimestel rallidel hirmsasti tõestada. 2007. aastal Monte Carlos sõitsin seetõttu rajalt välja,» kiitis Latvala endast 15 aastat nooremat kaasmaalast. 

«Kalle polnud võib-olla väga kiire, aga ta hoidis ühtlast taset algusest lõpuni. Tõenäoliselt saigi ta sellised juhised, aga kannatlikkus on väga tähtis.»

Sel nädalal peetaval Rootsi rallil kihutavad mõlemad soomlased Toyota Yaris WRC-ga. «Esimesel kolmel rallil peaks Kalle rahulikult võtma, sest eksimuse korral läheb pinge liiga suureks. Alguses kindlapeale sõites on hiljem lihtsam,» arutles Latvala. «Kindel on aga see, et Kalles leidub kõvasti potentsiaali: ta on järgmine soomlasest maailmameister.»

Rootsi ralli peetakse 13.-16 veebruarini lühendatud kujul. Lõpliku ajakava leiad SIIT! 

Muide, soomlased on autoralli MM-sarja võitnud 14 korral, kuid viimane triumf pärineb 2002. aastast, mil tšepioniks krooniti Marcus Grönholm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles