Kaks eestlast hoiavad jääpurjetamise MMi avapäeva järel kohta esikümnes

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rasmus Maalinn
Rasmus Maalinn Foto: Ott Kallas

Esmaspäeval algasid Rootsis Orsasjöni järvel jääpurjetamise DN klassi maailmameistrivõistlused. Avapäeval peetud kahe sõidu järel on eestlastest parimatel positsioonidel seitsmenda kohal olev Rasmus Maalinn ja kaheksandat positsiooni omav Argo Vooremaa.

Orsasjöni järvel ootasid jääpurjetajaid 20 cm paksune jää ja puhanguline tuul. Vesine ilm muutis jää pinna pehmeks, mis tegi jääpurjeka kehvasti juhitavaks ja sõidu kohati ohtlikuks.

Hõbe- ja pronksgrupi sõitjatele toimusid vaikses tuules eelsõidud selgitamaks edasipääsejad kuldgruppi. Lisaks neljale paremale kuldgrupi eestlasele õnnestus edasi pääseda Joonas Kiisleril, teised eestlased pidid jätkama hõbe- ja pronksgrupis.

Avapäeval oli edukaim poolakas Lukasz Zakrzewski kahe teise kohaga (4 punkti). Rasmus Maalinn purjetas 16. ja 3. kohale ning on kokkuvõttes 19 punktiga seitsmes. Argo Vooremaa lõpetas 6. ja 14. kohaga ning platseerus kokku kaheksandaks 20 punktiga. Mihkel Kosk oli avapäeval 23 punktiga 12., Vaiko Vooremaa 35 punktiga 16. ja Joonas Kiisler 46 punktiga 21.

Teiste eestlaste avapäeva tulemused:

  • 72. Eigo Helimets
  • 74. Melvin Aasav
  • 116. Peeter Järvelaid
  • 118. Toivo Aardemaa

DN klassi maailmameistrivõistlused ning seejärel Euroopa meistrivõistlused sõidetakse Rootsis Orsasjöni järvel 10.-15. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles