Kris Meeke kinnitas rallimaailma avalikku saladust

Postimees Sport
Copy
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kui rallisõitja Esapekka Lappi liitus M-Spordiga, hakati valjult sahistama, et tema palga maksab kinni pärast mullust hooaega MM-sarjast taandunud Citroën. Kris Meeke'i sõnul vastab kuulujutt tõele.

Meeke jõudis avaliku saladuse kinnitamiseni Prantsusmaa väljaande AutoHebdo veergudel, kus britt selgitas, miks ta ei võta snitti endisest meeskonnakaaslasest Jari-Matti Latvalast ega osale peamiselt oma kulu ja kirjadega mõnel MM-rallil. Soomlane on kindlasti rivis sel nädalal Rootsis ja augustis Soomes.

«Näiteks Citroën maksab sel aastal palka Esapekka Lappile ning M-Spordi jaoks on ta tasuta sõitja,» ütles põhjaiirlane. «Minu ego ei luba mul maksta, et ma reklaamiksin midagi, mille pealt keegi teine tulu teenib.»

Juttu tuli ka Meeke'i enda võimalustest WRC-karjääri jätkata. Ta sõnas, et kuna Sebastien Ogier lõpetab pärast tänavust suure rallikarjääri, võib sõitjate kaardipakk taas korralikult segatud saada. Põhjaiirlane viitas, et tšempioni areenilt taandumine võib talle võimalusi tekitada.

40-aastane Meeke on osalenud 104 MM-rallil ning tõusnud viis korda poodiumi kõrgeimale astmele. MM-debüüdi tegi ta 2002. aastal Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles