Treeningul juhtunud äpardus ajas laskesuusa MMi medalisoosiku nutma

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Marte Olsbu Røiseland
Marte Olsbu Røiseland Foto: nordphoto/Mauelshagen via www.imago-images.de/imago images/Nordphoto

Norra tipplaskesuusataja Marte Olsbu Røiselandi silmad täitusid Anterselva MMi esimesel treeningul pisaratega, sest tema relv ei töötanud nii nagu pidanuks.

Nimelt avastas Røiseland kõigest kolm päeva enne MMi algust, et tema relval kulub laskmiseks liiga kaua aega. Sportlane ise hindas, et selle sama relvaga kuluks tal ühes lasketiirus 50 sekundit ehk kaks korda kauem kui tavapäraselt.

«Ma ei tea, mida teile öelda. See on frustreeriv. Loodetavasti tehakse relv homseks korda. Jumalale tänu, et ma ise seda korda ei pea tegema,» ütles laskesuusataja NRK-le.

Røiselandi ahastust kõrvalt näinud koondiskaaslane ja konkurent Tiril Eckhoffi ütles, et laskesuusatamine on tehnikasport, mistõttu võib selliseid asju juhtuda. «Kahju muidugi, et selline asi täpselt enne MMi juhtus. Usun, et kutid saavad asja korda. Mul oli sarnane probleem enne 2016. aasta MMi,» ütles Eckhoff, kes võitis tol aastal kaks MM-kulda (4 x 6 km teatesõidus ja 7,5 km sprindis – toim).

Norra koondise abimehed võtsid Røiselandi relva tükkideks lahti ning panid selle uuesti kokku, misjärel hakkas relv taas funktsioneerima. Kindluse mõttes viiakse relv kolmapäeval veel kolme sõidutunni kaugusel asuva Saksamaa relvaeksperdi juurde. 

Anterselva maailmameistrivõistlused algavad 13. veebruaril ning kestavad kuni 23. veebruarini. Røiseland, kes on kahekordne olümpiahõbe ja neljakordne maailmameister, soovib MMil kindlasti oma auhinnakappi täiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles