Teivashüppe maailmarekordimees: miks mitte minna kõrgusele 6.18?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: LUKASZ SZELAG/AFP

Eelmisel laupäeval Poolas Torunis maailmarekordi 6.17 püstitanud Rootsi teivashüppaja Armand Duplantis usub, et suudab tippmarki nihutada veelgi kõrgemale.

20-aastane Duplantis alistas Torunis maailmarekordi 6.17 meetrit teisel katsel, mõned päevad varem Saksamaal Düsseldorfis toimunud võistlusel ajas rootslane samal kõrgusel lati küünarnukiga maha.

«Ma teadsin, et see (maailmarekord – toim) on minus olemas. Teadsin, et see on võimalik,» sõnas Duplantis rahvusvahelise kergejõustikuliidu kodulehekülje vahendusel. «Düsseldorfis oli mul suurepärane katse ja kunagi ei tea, millal jälle sellises vormis oled. Torunis olin üsna kindel, et minus on see jälle olemas,» lisas maailmarekordimees.

Kas teivashüppetalent suudab tippmarki veelgi parandada? «Muidugi. Kui tunnen ennast hästi, siis miks mitte minna kõrgusele 6.18?» vastas Duplantis.

Duplantis osaleb praeguste plaanide kohaselt 15. veebruaril Glasgows (Šotimaa) toimuval jõuproovil, 19. veebruaril Lievin’is (Prantsusmaa) ja 23. veebruaril Clermont-Ferrand’is (Prantsusmaa).

Eelmine maailmarekord 6.16 kuulus 2014. aastast Prantsusmaa teivashüppaja Renaud Lavillenie’ nimele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles