Koroonaviirus lõi vormelikalendri sassi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Illustratiivne pilt.
Illustratiivne pilt. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Hiinas leviv koroonaviirus avaldab mõju vormel-1 sarja MM-kalendrile. The Times kirjutab, et aprilli keskpaigaks planeeritud Hiina GP on küsimärgi all.

Uus vormel-1 hooaeg algab märtsi keskpaigas, kui Austraalias legendaarsel Albert Parki tänavaringrajal toimub esimene etapp. Hooaeg lõppeb 29. novembril Abu Dhabis Yas Marina rajal. Tänavusel hooajal peaks aset leidma rekordilised 22 etappi, kuid neljas osavõistlus Shanghais ehk Hiina GP on plaanid sassi löönud.

The Timesi andmetel on kuningliku vormelisarja korraldajad langetanud koroonaviiruse tõttu otsuse, et Hiina GP ei toimu 19. aprillil, kuid edasine tulevik on ebaselge. Väidetavalt käivad arutelud selle üle, kas lükata Hiina GP edasi või tühistada see täielikult.

Kuna tänavu on kavas 22 etappi, siis korraldajatel on keeruline leida kuupäeva, kuhu Hiina GP paigutada. Kui lükata see hooaja teise poolde, võib tekkida olukord, kus etapp toimub kolmel või isegi neljal järjestikusel nädalavahetusel. Selline stsenaarium ei meeldi ilmselt tiimidele.

Varem on spekuleeritud teemal, et Hiina vahetab kohad Venemaaga. Praeguse seisu järgi toimub Venemaa GP 27. septembril Šotsis ning see on hooaja 17. etapp. 

Täiendatud kell 14.22. Vormel-1 sarja kodulehekülg teatas, et Hiina GP lükati koroonaviiruse tõttu edasi. «F1-sari ja Rahvusvaheline Autoliit FIA teevad tihedat koostööd meeskondade, etapi korraldajate ja kohalike võimudega. Juhul kui olukord paraneb, otsivad kõik osapooled alternatiivseid kuupäevi, millal saaks Hiina etappi korraldada,» seisis sarja koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles