Kired lõõmavad: prantsuse laskesuusatipp nimetas venelannast olümpiavõitjat seniilseks (2)

Toimetas Ville Arike
Copy
Martin Fourcade.
Martin Fourcade. Foto: Jure Makovec/AFP/Scanpix

Täna algab Itaalias Anterselvas laskesuusatamise MM, kuid kired löödi lõõmama juba enne selle algust. Endine Venemaa tipp Anfissa Reztsova torkas teravalt norralasi ja prantslasi, Prantsusmaa liider Martin Fourcade ei jätnud sellele vastamata.

Aastatel 1988-1994 kolm olümpiakulda võitnud Reztsova pakkus ajalehele Sovetski Sport antud usutluses, et norralastel ja prantslastel aitab nõnda edukalt esineda teatud meditsiiniliste preparaatide tarvitamine.

«Välismaa sportlased valavad seoses Venemaa dopinguteemaga pidevalt õli tulle, hoiavad teemat üleval, ja see häirib meie sportlasi,» otsis 55-aastane Reztsova esmalt vastust küsimusele, miks Venemaa laskesuusatajate hooaeg pole särav olnud.

Ta lisas: «Martin Fourcade on suur sportlane, suur talent, aga mingit meditsiinilist abi ta nagunii saab. Sama kehtib ka norralaste kohta. Ma ei suuda uskuda, et Tiril Eckhoff on suusarajal teistest peajagu üle. Ta sõidab viis sõitu järjest nagu hullumeelne. Ma ei usu, et see on meditsiinilise abita võimalik.

Kui palju on norralaste seas astmaatikuid? Astmahaigetel inimestel on raskusi kõndimisega, nemad aga pidevalt võidavad. Aga nagu öeldakse - kui pole vahele jäänud, pole varas.»

Fourcade vastas Reztsovale Twitteri vahendusel: «Loodetavasti ei muutu kõik endised sportlased seniilseks. See üks on muutunud...»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles