Thierry Neuville: Rootsi MM-ralli toimumine on viga (2)

Henry Lääne
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Täna algav Rootsi MM-ralli paistab silma väga kehvade talveoludega ning hooaja avaetapi Monte Carlos võitnud Thierry Neuville'i sõnul on võistluse pidamine vale otsus.

Korraldajad seisid paar nädalat enne rallit tõsise probleemi ees ning ringlesid kuulujutud, et MM-etapp jäetakse ära. Lõpuks seda siiski ei tehtud, küll aga tõmmati võistlustrass peaaegu poole võrra koomale - nädalavahetusel sõidetakse ainult 10 kiiruskatset.

«Lund on väga vähe ja ainult mõndades kohtades on jääd,» ütles Belgia Rahvusringhäälingu kaudu fännide küsimustele vastanud Neuville. «Ma arvan, et kõikide siia toomine polnud õige otsus. Praegused tingimused pole ralliks sobilikud. Lumevalle pole, teed on tavapärasest laiemad, suure tõenäosusega on võistlus väga kiire.»

Belglane selgitas ka, miks pole Rootsis mõistlik kasutada kruusarehve. «Kui hommikused katsed on külmunud, oleksid kruusarehvid vähemalt sama ohtlikud kui piikrehvid,» viitas Neuville, et on kohti, kus piikrehv annab hädavajalikku pidamist, mida kruusarehv ei paku.

Muide, Hyundai sõitja usub, et ralli lõpuks tõusevad poodiumile kolm tiitlipretendenti - tema, Sebastien Ogier ja Ott Tänak. Tõsi, järjekorda ei osanud Neuville paika panna.

Küll märkis viis korda MM-sarja üldkokkuvõttes teisena lõpetanud roolikeeraja, et rehvide säästmine saab Rootsis olema kuratlikult tähtis. Tuleb leida kompromiss, mida pole aga kerge teha, kuna kellelgi pole tema sõnul suurt kogemust piikrehvide säästmisega. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles