Sügavast august välja roninud laskesuusatäht kaalub karjääri lõpetamist

Henry Lääne
Copy
Dorothea Wierer.
Dorothea Wierer. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring/www.imago-images.de/

Kahekordne olümpiamedalist, seitsmekordne MM-medalist ja laskesuusatamise MK-sarja üldvõitja Dorothea Wierer võib pärast käimasolevat hooaega suusad ja püssi nurka visata.

29-aastane Wierer tõdes Soome väljaandega Iltalehti rääkides, et eelmine suvi oli tema jaoks ääretult raske. «Mul polnud üldse motivatsiooni. Kui hooaeg algas, leidsin selle üles,» kostis itaallanna.

Wiereri sõnul teeb ta karjääri jätkamise osas otsuse märtsis. Ta lisas: «Vaatan, mis tujus ja vormis ma olen. Kui võin saada paremaks ja olen motiveeritud, jätkan. Ma tahan olla parem, kuna minu praegune tase pole piisav.»

Käimasoleval hooajal MK-sarja üldarvestuses teist kohta hoidev - liider Tiril Eckhoff jääb 15 punkti kaugusele - Wierer on varem korduvalt välja öelnud, millal ta kavatseb karjääri lõpetada.

«16-aastasena ütlesin, et lõpetan 25-aastasena. Siis ütlesin, et lõpetan 2018. aastal pärast olümpiat. Nüüd olen peaaegu 30 ja Anterselvas MMil - ära kunagi ütle ei iial,» sõnas Wierer lõbusal toonil.

Tänavune MM algas talle hästi. Itaalia võitis segateatesõidus hõbemedali, tänases naiste 7,5 km sprindis on Wierer üks medalisoosikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles