Roland Poom keerulistest oludest: lõhume rehvid kruusal ära, aga pärast on vaja nendega kuidagi libedale minna

Copy

Eestlasi on Rootsi rallil üsna palju ja WRC 3 arvestuses lähevad rajale Roland Poom ja Ken Järveoja. Olud on sel korral äärmiselt keerulised ja nendes pole kunagi sõitnud Poom. 

«Eks see ralli keeruline ole. Suhteliselt palju kruusa ja eks kõige keerulisemaks saavad olema lõigud, kus tuleb jää välja. Lõhume rehvid kruusal ära ja siis on vaja kuidagi libeda peale minna. See saab keerukas koht olema.»

Enne rallit oli Poomi kohal küsimärk, et eestlane ei pruugigi rajale minna. Pärast väikest mõtlemisaega võeti vastu otsus ikkagi startida. «Jah, väike arutelu oli, aga täna oleme valmis sõitma. Lähme õppima ja endast maksimumi andma,» selgitas Poom.

Poom, nii nagu enamik sõitjaid, autot testida nendes keerulistes oludes ei saanud ja kõik on väga uus ja huvitav. «Oli teada tõesti, et Rootsis on keerulised olud ja nendes tingimustes polegi sõitnud. Testisõite tegime talvistes oludes, aga piikrehviga kruusal pole kunagi sõitnud.»

Pikalt oli kaalumisel ka Rootsi ralli ära jätmine ning korraldajad näevad väga suurt vaeva, et ikkagi mingigi etapp ära pidada. Esialgsest 19 kiiruskatsest jäi alles 11 ja eile loobuti veel ühest. Poom mõistab täielikult neid otsuseid. «Katsetega pole midagi teha. Kui korraldaja võtab vastu otsused, siis võtab ja ilmselgelt on need õiged otsused,» mõtiskles eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles