Karm karistus võib Citys tähendada Guardiola-ajastu lõppu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) lõhkas eile õhtul uudispommi, kui määras Inglismaa valisevale meistrile Manchester Cityle finantsilise ausa mängu (FFP) reeglite rikkumise eest kaheaastaste Meistite liigas osalemise keelu. BBC ajakirjaniku Simon Stone'i hinnangul võib see tähendada suurklubi lõppu. 

«Viimaste nädalate jooksul on City peatreener Pep Guardiola pidanud korduvalt vastama tema tulevikku puudutavatele küsimustele. Ta kinnitanud, et kavatseb enda 2021. aasta suveni kehtiva lepingu lõpuni klubis töötada,» kirjutab Stone. 

«Samal ajal on Guardiola avaldanud ka usaldust City juhtkonna vastu, kes kinnitas talle korduvalt, et UEFA süüdistustel pole alust. Kas Guardiola tunneb ennast nüüd reedetuna? Raske öelda. Kuid on alust arvata, et Guardiolal võib olla raske ennast motiveerida.

Kui City võidab tänavu Meistrite liiga, võib Guardiola juba praegu minema jalutada. On raske ette kujutada, et ta suudaks Juventuse-taoliste suurklubidele ära öelda. Guardiola-ajastu City tulevik sõltub suuresti sellest, kas klubi on oma apellatsioonis edukas või mitte,» jätkab Stone. 

Lisaks peatreenerile tasub Stone'i hinnangul Cityl muretseda ka mängijate hoidmise pärast. «Teame juba praegu, et David Silva lahkub hooaja lõpus, kuid ka paljude teiste mängijate leping lõppeb enne, kui City Meistrite liigasse naaseb (mis on kõige varem alles 2022. aasta sügisel – toim.).

Seda nimekirja troonib ründaja Sergio Agüero, kelle leping lõppeb 2021. aastal. Täpselt nagu ka Leroy Sane, John Stonesi ja Nicolas Otamendi oma. 

Ja mis saab veel staaridearmeest, kes on 2022. aasta suveni lepingu all: Kevin de Buyrne, Ederson, Bernardo Silva, Raheem Sterling ja Riyad Mahrez? Kui Guardiola läheb, lahkuvad ilmselt ka mitmed mängijaid,» leiab Stone. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles