Ekspert kiidab Duplantist: kergejõustikus pole palju raha, ta peab sellest maksimumi võtma

Henry Lääne
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: LUKASZ SZELAG/AFP

Teivashüppaja Armand Duplantis on metsikus hoos, olles lühikese aja jooksul parandanud kaks korda maailmarekordit. Sel nädalavahetusel tõi talle Glasgow's 6.18 ületamine sisse umbes 95 000 eurot.

Sellest ligemale poole annab Rahvusvaheline kergejõustikuliit, mis premeerib igat maailmarekordi püstitajat. 28 000 eurot kannab üle Glasgow võistluse korraldaja ning ülejäänud tuleb Duplantise sponsori Puma taskust, kirjutab Expressen.

20-aastane rootslane on järginud legendaarseid Sergei Bubkat ja Jelena Issinbajevat, kes nihutaisd maailmarekordeid püstitades latti samuti ühe sentimeetri kaupa kõrgemale.

Kergejõustikukommentaatori Tommy Aströmi hinnangul oleks vale Duplantist kritiseerida, et ta ei hüppa võimalikult kõrgele. «Ta tahab hoida huvi uute tippmarkide vastu. Tegemist pole jalgpalli või jäähokiga, kus sportlased teenivad igakuist palka. Paljud kergejõustiklased on raharaskustes,» ütles ta.

Aströmi sõnul poleks Duplantisel mõtet latt kohe näiteks 6.30 peale seada. «Sellega väheneks tulevikus rekordite püstitamise võimalus ehk ta tulistaks endale jalga. Kergejõustikus pole palju raha, kuid ta peab sellest maksimumi võtma. Praegu on ta kahtluseta kergejõustikumaailma suurim nimi. Ta on järgmine Usain Bolt.»

Duplantise mänedžer Daniel Wessfeldt rääkis, et sportlane otsustas pärast rekordihüpet võistlemisest loobuda, kuna ta ei taha latti liiga kõrgele seada ja motivatsiooni kaotada. Oleks teivashüppaja olnud 31-aastane, oleks ta Wessfeldti sõnul üritanud ületada maksimaalset kõrgust.

USAs sündinud Duplantist ootab sisehooajal veel kaks võistlust. Välishooajal on ta Tokyo OMi kullasoosik number üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles