D.C. Unitedi peatreener kiitis Sorgat ja võrdles eestlast klubisisese konkurendiga

Kris Ilves
, reporter
Copy
Erik Sorga (vasakult kolmas) D.C. Unitedi treeningul.
Erik Sorga (vasakult kolmas) D.C. Unitedi treeningul. Foto: Twitter / Xavi Dussaq

Hiljuti Tallinna FC Florast ookeanitagusesse jalgpalliliigasse MLS siirdunud Erik Sorga on uue koduklubi D.C. Unitedi peatreenerile muljet avaldanud.

Eesti koondise esiründaja mängis möödunud ööl teise hooajaeelse kontrollkohtumise D.C. Unitedi ridades, kui rassis mängus Orlando Cityga väljakul 45 minutit. Sorga sekkus mängu 30. minutil ja vahetati välja 75. minutil. Kohtumise ainsa tabamuse eest hoolitses 77. minutil D.C. Unitedi ründaja Michael Gamble.

Tegu oli Sorga teise kontrollkohtumisega D.C. Unitedi särgis. Esimeses mängus Louisville Cityga oli eestlane väljakul umbes 30 minutit. Enne kohtumist Orlando Cityga rääkis D.C. Unitedi juhendaja väljaandele Black and Red United Sorga praegusest olukorrast.

Ta on rahul sellega, mida seni on Sorga mängus ja treeningutel näidanud. «Tal on siiani hästi läinud. Nägime teda ühes mängus mõned minutid, sest ta on teistest natuke füüsiliselt maas. Ta oli paar kuud eemal ja peame olema kindlad, et me ei tee temaga sammu tagasi ega põhjusta talle mingisugust vigastust,» ütles Olsen.

Peatreeneri sõnul on Sorga sarnane mängija Ola Kamaraga, kes on eestlase suurim klubisisene konkurent mänguaja nimel. «Mida rohkem teda näeme, seda enam saame aru, et ta sarnaneb Olaga. Ta suudab karistusalas manööverdada ja haistab väravavõimalusi väga hästi. Kui peab mängu muutust tooma, siis mõnikord soovid teistsuguse profiiliga ründajat, aga on hea omada ka üks-ühele samasugust mängijat.»

Lisaks sai kiidusõnu 20-aastase eestlase jalgpallialane IQ, mis on Olsenile eriti palju muljet avaldanud. «Kui räägime talle, mida ootame temalt nii väljakul kui ka väljaspool väljakut, siis omandab ta informatsiooni väga kiiresti,» märkis Olsen.

D.C. United maksis Sorga eest Florale ligi pool miljonit eurot ja sõlmis eestlasega kolmeaastase lepingu. Praegu kuulub Sorga küll D.C. Unitedi duubelmeeskonna Loudoun Unitedi nimekirja, kuid peagi registreeritakse ründaja esindustiimi, kirjutab USA meedia.

MLSi uus hooaeg algab 29. veebruaril, kui Washingtonis baseeruv D.C. United kohtub koduväljakul Colorado Rapidsiga. Eelmisel hooajal lõpetas D.C. United põhihooaja idakonverentsis viiendal kohal, kaotades play-off’i esimeses ringis pärast 1:1 lõppenud normaalaega hilisemale finalistile Torontole lisaajal 1:5.

Seni on eestlastest sealses jalgpalliliigas mänginud ainult Joel Lindpere, kes esindas aastatel 2010–2012 New York Red Bullsi ja 2013 Chicageo Fire’i värve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles