Ekstreemsportlane Joel Juht tuli Rovaniemi ultramaratonil kolmandaks

Lenel Karu
, reporter
Copy
Joel Juht Rovaniemi ultramaratonil.
Joel Juht Rovaniemi ultramaratonil. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel, 14.-17. veebruaril, toimus Põhja-Soomes Rovamiemi ultramaraton, kus Joel Juht läbis joostes 150 kilomeetrit ning tõi saja osaleja seast Eestisse kolmanda koha.

Lumisel ja tuulisel rajal startisid reedel rajale 100 võistlejat, kellest osa läbis teekonna fatbike rattaga, teised suuskadel ning ülejäänud jalgsi. Joel Juht võttis katsumuse ette jooksusammul, lohistades enda järel 20 kg raskusega kelku ning olles jooksu käigus üleval üle 26 tunni järjest.

«Üle 50 kilomeetri on läbitud, ilm pööras täiesti ära, värske lumi tuli maha. Tempo on selle võrra ka korralikult maas, aga enesetunne on praegu normaalne,» rääkis Juht esimese kolmandiku lõpus.

Rovaniemi ultramaratonil on kokku kolm distantsi: 66 km, 150 km ja 300 km. Kõigilt osalejatelt nõuti varasemat kogemust maratonidelt, pikamaajooksudelt või talvistelt mägironimisvõistluselt. Juht ise on varem osalenud ultramaratonidel Sahara kõrbes (Marathon Des Sables) ja Põhja-Kanadas (Yukon Arctic Ultra).

«Samal ajal, kui teised magavad, käib minul võistlus. Põhimõtteliselt on veel 60 kilomeetrit minna, siis ongi lõpp. Väga raske on olnud, aga nüüd on tee juba parem, nii et lasen rõõmuga edasi. Väsimus on peal, aga küll ma lõppu jõuan,» rääkis Juht eile öösel, kui oli läbinud ligi kaks kolmandikku teekonnast.

Juht ületas finišijoone suurepärase tulemusega (26 tundi ja 46 minutit), mis teenis talle kolmanda koha. Võrdluseks võib tuua maksimaalse aja, mis ultramaratoni läbimiseks oli lubatud, 42 tundi.

Joel Juht Rovaniemi ultramaratonil.
Joel Juht Rovaniemi ultramaratonil. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles