Postimehe sporditoimetuse saate «Kehakultuur» neljas osa keskendub pühapäeval lõppenud autoralli MM-etapile Rootsis. Ajakirjanikud Henry Lääne ja Kris Ilves kutsusid külla ralliasjatundja Miko Niinemäe.

Skandinaavia «talveetapil» oli üks suuremaid üllatajaid Kalle Rovanperä, kes võttis viimase katsega Sebastien Ogier' skalbi ja lõpetas Rootsis kolmandana. «Julgesin teda poodiumile ennustada, kuid selle täitumine on hämmastav,» ütles Niinemäe.

Rovanperät on aastaid peetud rallimaailma suurimaks talendiks ning Niinemäe ei vaidle sellele arvamusele vastu. Soomlase karjääri planeerides on astutud mitu õiget sammu, millest üks on kogemuste hankimine igal teekattel.

«Rallisõidus on kogemusel hästi suur roll. Seda hangitakse iga kilomeetri ja iga autoga. Kallele on alla pandud miljoneid eurosid, et ta saaks kilomeetreid sõita,» rääkis Niinemäe. «Sellist võimalust tahaks iga noor võidusõitja. R5-autoga kogemuse hankimiseks etappidel osalemine maksab üüratult palju – 40 000–120 000 eurot võistluse kohta.»

Lisaks tuleb saates juttu Ott Tänaku kiiduväärt teisest kohast, Toyota sõitjate suurepärasest kohanemisest Yaris WRCga, Thierry Neuville’i tagasihoidlikust kiirusest ja M-Spordi kehvast hooaja algusest.

Ralli kõrval olid möödunud nädala aktuaalsemad teemad laskesuusatamise maailma- ja Euroopa meistrivõistlused, Armand Duplantise maailmarekord, Saaremaa võrkpalliklubi edu eurosarjas, Manchester City eurosarjades osalemise keeld, Valga-Valka korvpalliklubi finantsraskused ja Helary Mägisalu edukas esinemine EMil. Kuula saadet!

Kommentaarid
Copy