VAR võttis Chelsealt kaks väravat ja Manchester United teenis võidu

Postimees Sport
Copy
VAR karmi tõde kuulutamas
VAR karmi tõde kuulutamas Foto: GLYN KIRK/AFP

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga 26. vooru keskses kohtumises alistas Manchester United võõrsil 2:0 Chelsea.

Kohtumine kahe suurklubi vahel algas teineteist kompavalt. Mõlemal meeskonnal avanesid avapoolajal üksikud võimalused, kuid suurepäraseid olukordi ei tekkinud kummalgi. Kui tundus juba, et avavaatuses jäävadki väravad nägemata, leidis Unitedi äärekaitsja Aaron Wan-Bissaka 45. minutil hea tsenderdusega üles Prantsusmaa koondislase Anthony Martiali, kes nahkkera oskuslikult peaga väravasse suunas. Poolaeg 1:0 Unitedile.

Kui mängitud oli 10 minutit teisest poolajast, lõi vahetusest sekkunud Chelsea keskkaitsja Kurt Zouma nurgalöögist palli peaga väravavõrku. Mõned momendid hiljem otsustas VAR aga tabamuse tühistada, sest tema meeskonnakaaslane Cesar Azpilicueta oli episood varem teinud vea.

66. minutil õnnetus aga Punastel Kuraditel eduseisu hoopiski ise suurendada. Nurgalöögist lõi palli palli peaga väravasse Harry Maguire, seekord oli tabamus määrustepärane.

Chelsea jätkas edasi üritamist ning 77. minutil suutiski Oliver Giroud'l kaotusseisu hetkeks minimaalseks vähendada, kuid taas sekkus VAR, mis leidis prantslase ülinapist suluseisust. See oli mängu saatust otsustav moment, sest kahest väravast ilma jäänud väljakuperemeestel rohkem häid võimalusi ei tekkinudki.

Chelsea jätkab Inglismaa kõrgliigas 41 punktiga neljandal kohal, kuid vahe viiendal tabelireal asetseva Tottenhamiga on vaid üks punkt. 

United tõusis võiduga seitsmendale positsiooniga, enim kordi Inglismaa meistriks tulnud klubil on 26 mänguga kogutud 38 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles