Ekspert selgitas, miks lõpetab Wierer tema arvates tänavu karjääri

Henry Lääne
Copy
Dorothea Wierer.
Dorothea Wierer. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring/www.imago-images.de/

Itaallanna Dorothea Wierer on küll väga edukas, kuid Soome väljaande Iltalehti suusaekspert Toni Roponen usub, et tänavu kevadel viskab tipplaskesuusataja suusad ja relva nurka.

Wierer on varem öelnud, et ta teeb karjääri jätkamise osas otsuse tänavu märtsis. Ta lisas: «Vaatan, mis tujus ja vormis ma olen. Kui võin saada paremaks ja olen motiveeritud, jätkan. Ma tahan olla parem, kuna minu praegune tase pole piisav.»

Ta meenutas, et on minevikus karjääri lõpule mõelnud. «16-aastasena ütlesin, et lõpetan 25-aastasena. Siis ütlesin, et lõpetan 2018. aastal pärast olümpiat. Nüüd olen peaaegu 30 ja Anterselvas MMil – ära kunagi ütle ei iial,» sõnas Wierer lõbusal toonil.

Roponen toob itaallanna sportlastee võimalikust lõpust rääkides mängu teistsuguse aspekti. «Paljud laskesuusatajad on noorelt spordi juurest minema jalutanud. Wierer on öelnud, et perekond ja selle loomine on talle tähtis. Usun, et ta lõpetab pärast käimasolevat hooaega karjääri.» 

29-aastane Wierer on kahekordne olümpiapronks, MK-sarja üldvõitja ja kahekordne maailmameister, kes on MMidelt võitnud kokku kaheksa medalit. Järgmine võimalus triumfiks avaneb täna, kui Anterselvas jätkuval MMil on kavas naiste 15 km individuaaldistants. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles