Venemaa laskesuusataja: tunne on selline nagu oleksin saanud süüdistuse mõrvas, mida pole sooritanud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jevgeni Ustjugov.
Jevgeni Ustjugov. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS

Läinud nädalal selgus, et Venemaa jääb ilma laskesuusatamise olümpiakullast. Nimelt jäi dopinguga vahele Jevgeni Ustjugov, kes kuulus Sotši olümpiamängudel Venemaa teatenelikusse. Sportlane ei nõustunud süüdistustega ja andis asja kohtusse.

«Tunne on selline nagu oleksin saanud süüdistuse mõrvas, mida pole sooritanud,» selgitas olukorda Ustjugov.

IBU ehk Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit avalikustas, et 34-aastane Ustjugov tarvitas Sotši olümpiamängudel keelatud aineid ning seda kinnitab ka vereproov. Alates 2013. aasta 27. augustist on tema tulemused tühistatud. 

Sportlasel oli 21 päeva otsuse edasikaebamiseks ja venelane kasutas oma võimalust. Kui Spordi Arbitraažikohus tema kaebust ei rahulda, siis jääb Venemaa ilma Sotši mängudel võidetud kuldmedalist.

«Ma saan aru, et inimesed mõistavad mind, kahekordset olümpiavõitjat, hukka, sest ma olevat dopingut tarvitanud. Eksperdid väidavad, et olen kasutanud keelatud aineid ja seda olevat leitud ka minu vereproovist,» rääkis Ustjugov. «Olen elu jooksul andnud palju dopinguproove ja enamiku neist välismaal. Kordagi pole ühtegi probleemi olnud. Tahaksin paberil näha, mis selles ühes proovis valesti oli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles