Blogi ⟩ Fourcade sai kaela kuldmedali, Austria avas medaliarve

Karl-Joosep Küngas
Copy
MK-sarja üldliider Martin Fourcade.
MK-sarja üldliider Martin Fourcade. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Täna jätkusid Anterselvas peetavad laskesuusatamise maailmameistrivõistlused, kui kavas oli meeste 20 km individuaaldistants. Kuldmedali teenis Martin Fourcade. Ühe eksimuse teinud prantslasel on karjääri jooksul teenitud juba 12 MM-tiitlit. Hõbemedali võttis Johannes Thingnes Bö (+57,0, 2 möödalasku) ja Austriale teenis esimese medali Dominik Landertinger (+1.22,1, 1 möödalask), kes pärjati pronksmedaliga. Eestlaste parimana sai Rene Zahkna 35. koha.

Enne võistlust:

Tänavusel hooajal on peetud kaks 20 km individuaaldistantsi ja võidud on võtnud erinevad sõidumehed. Kohe hooaja avaetapil Östersundis jäi teistele alistamatuks vanameister Martin Fourcade, kellele järgnes koguni kolm koondisekaaslast. Teisena lõpetas Simon Desthieux ja kolmandaks jääti tolles võistluses MM-il sprindis pronksi võitnud Quentin Fillon Maillet. 

Veidi vähem kui kuu aega tagasi peetud Pokljuka MK-etapil näitas teistele koha kätte Johannes Thingnes Bø. Värskelt võistluspausilt naasnud norralase kõrval tõusid poodiumile veel ka Martin Fourcade ja Fabien Claude. 

Eelnevate sõitude ja kogu hooaja põhjal võib suursoosikuteks pidada prantslasi. Seda näitasid ka meeste sprint ja jälitussõit, kus Gallia kuked on teeninud juba täiskomplekti medaleid. 

Kindlasti ei tasu maha matta ka valitseva maailmameistri Arnd Peifferi lootusi. Kuigi suusarajal ei näita sakslane hetkel just parimat minekut, siis vähemalt lasketiirus on MMil ta hästi esinenud. Veel lähevad täna rajale kolm endist võitjat. Juba enne nimetatud Fourcade, Tarjei Bø ja Jakov Fak. 

Eestlastel pole tänavu sellel alal väga hästi läinud. Östersundis tuli Eesti koondise parimana Rene Zahkna finišisse 59. kohal. Kalev Ermits jäi toona 66. ja 102. kohale. 

Pokljukas läks veelgi kehvemini, sest ka siis oli Zahkna Eesti parim, kuid koht alles 101. Robert Heldna tuli finišisse 106. positsioonil ja Ränkel 108. kohaga.

Täna on Eesti koondise rivistuses stardis Rene Zahkna stardinumbriga 24, Kalev Ermits numbriga 84 ja Kristo Siimer särginumbriga 91. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles