Hõreda koosseisuga Tapa andis tiitlikaitsjale lahingu

Postimees Sport
Copy
Hetk meistriliiga põhiturniiri kolmanda ringi lõpetanud kohtumisest Põlva Serviti – SK Tapa.
Hetk meistriliiga põhiturniiri kolmanda ringi lõpetanud kohtumisest Põlva Serviti – SK Tapa. Foto: Helin Potter

Eesti meeste käsipalli meistriliiga 15. voor ja põhiturniiri kolmas ring lõppes kolmapäeval Põlvas, kus kohalik Serviti oli 31:27 (17:13) üle SK Tapast ning läheb paarinädalasele pausile liidrina.

Hoolimata peatreener Elmu Koppelmanni mängueelsest kinnitusest, et SK Tapal pole koosseisuga probleeme, sõideti Põlvasse vaid seitsme väljakumängijaga ja ainsaks vahetusmeheks oli 16-aastane Markus Roosipuu. Kuna Tapa väravasuul seisis Mikola Naum, sai Serviti esimese värava mängust alles seitsmendal minutil, kui Alfred Timmo tegi seisuks 2:2.

Peagi viis Henri Sillaste põlvalased 4:2 juhtima, ent Tapa võitles hästi. Heas viskehoos oli Martin Adamson ning Naumi suurepäraseid sööte realiseeris kiirrünnakutega Ivary Volkov. Sillaste tabamusest juhtis Serviti 15. minutil 8:5, kuid ikka ja jälle vähendas Tapa vahe minimaalseks.

Avapoolaja viimased kaks minutit möödusid omapäraselt, kui Naum koos Timmoga kaheks minutiks eemaldati ning väravavahirolli võttis Mihkel Koppelmann. Sillaste ja Otto Karl Kondi täpsed visked aitasid võõrustajad puhkepausile 17:13 eduseisus. Teise pooltunni algatuseks tõrjus Naum Mathias Rebase karistusviske ja 36. minutil tegi Adamson 18:16.

Serviti rebis vahe jälle neljale väravale, kuid muutus siis rünnakul lohakaks ning ehkki tapalastel kippus jaks otsa saama, tuldi vaikselt lähemale. Marten Saar viskas 22:20 ja 48. minutil tõi Gert Trofimov külalised ühe värava kaugusele. Viigini siiski ei jõutud ja seisul 23:22 spurtis liider uuesti.

Stanislav Holodjuk ja Sillaste viisid kodumeeskonna 26:22 juhtima, järelejäänud kaheksa minuti jooksul jõuvahekorrad enam ei muutunud ning Serviti sai 31:27 võidu. Sillaste viskas kaheksa, Holodjuk kuus ning Tõnis Kase ja Ülljo Pihus kolm väravat. Tapa poolel tabas Saar kaheksa, Volkov kuus ning Adamson ja Trofimov viis korda.

Meistriliiga tabeliseis:

Tabeliseis.
Tabeliseis. Foto: Eesti käsipalliliit

Paremad väravakütid: Kaspar Lees (Tallinn) – 92, Vladislav Naumenko (Kehra) – 80, Henri Sillaste – 72, Mathias Rebane (mõlemad Serviti) – 62, Aleksander Pertelson (Viljandi) ja Uvis Strazdinš (Kehra) – 56, Robin Oberg – 55, Rauno Aus (mõl. Tallinn) – 52 ja David Mamporia (Kehra) – 48 väravat.

Meistriliiga 16. voor:

4. märtsil kell 19 Põlva Serviti – Aruküla/Audentes
4. märtsil kell 19 HC Tallinn – SK Tapa
5. märtsil kell 19 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Viljandi HC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles