Bjørndalen tegi eestlaste lemmikdistantsi maatasa (2)

Carl-Robert Puhm
Copy
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: Jan Huebner/Peters/imago/Jan Huebner

Norra laskesuusalegendi Ole Einar Bjørndaleni sõnul ei vääri segapaaristeade praegusel kujul kohta maailmameistrivõistlustel.

«See on häbiväärne, et MM-medaleid jagatakse viisil, kus paljud tugevad suusatajad on kodus ja vaatavad võistlust telerist. Ma ei ole kindlasti selle võistlusformaadi fänn», ütles norralane NRKle.

Segapaaristeates saab iga riik panna välja ühe mees- ning naissuusataja. Seetõttu jäävad väga paljude riikide tipud võistlusest eemale.

«Quentin Fillon Maillet ja Martin Fourcade istuvad kodus. Vetle Sjåstad Christiansen ja Tarjei Bø istuvad kodus. Paljud tugevad sakslased ja venelased ei saa võimalust osaleda. Kahju, et MMil jaotatakse medaleid sellises konkurentsis,» ütles legend enne tänase võistluse algust pettunult.

Bjørndaleni sõnul lahendaks probleemi kvalifikatsioonivõistlus, mis annaks võimaluse rohkematele sportlastele. 

MMidelt kaheksa kulda teeninud endine Norra laskesuusataja Liv Grete Skjelbreid jäi aga enim MK-etapivõite teeninud  Bjørndaleniga eriarvamusele. «See on väga huvitav võistlus, mis nõuab sportastelt natuke teisi omadusi. Usun, et treenerid valivad välja enda riikide paremad. Pakun, et Fourcade jäeti täna välja, sest Jacquelin sobib sellesse formaati lihtsalt paremini,» selgitas norralanna.

Eestlastele on segapaaristeade osutunud sel aastal üliedukaks: Pokljuka MK-etapil teenisid Regina Oja ja Rene Zahkna selles formaadis teise koha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles