Kristin Kuuba alustas Austrias võidukalt

Postimees Sport
Copy
Eesti sulgpalli esireket Kristin Kuuba
Eesti sulgpalli esireket Kristin Kuuba Foto: Madis Veltman

Sulgpalli Euroopa karikaetapil, kus auhinnafond on 25000 dollarit, sai Kristin Kuuba avaringis võidu ja pääses kuuteistkümne parema sekka.

Maailma edetabelis 58. paikneval Kuubal on pingerea alusel turniiriks neljas paigutus. Avamängus kohtus ta endast rohkem kui kuuskümmend kohta madalamal asuva tšehhi Katerina Tomalovaga (BWF 126.). Viimased omavahelised kohtumised on jäänud Kuuba kasuks ja ka täna ei tekkinud Eesti esireketil Tomalovaga raskusi. Koha kaheksandikfinaalis kindlustas 21:14, 21:14 võit. Veerandfinaali pääsu nimel kohtub Kuuba homme teises ringis Yukino Nakaiga Jaapanist (BWF 156.).

Naiste üksikmängus alustas kvalifikatsioonist Kati-Kreet Marran. Kvalifikatsiooniturniiri otsustavas ringis tuli võit 17-aastase Lai Ching Huei üle Hiina Taipeist 21:14, 21:14. Põhivõistluse esimeses ringis oli Marrani vastane Gadde Ruthvika Shivani Indiast, kes praegu edetabelis 250. kohal, ent kuulunud mõned aastad tagasi ka viiekümne tugevaima hulka. Marranil õnnestus indialase vastu paremini teine geim, kuid mängu otsustavasse kolmandasse geimi viia ei õnnestunud ja vastu tuli võtta 13:21, 17:21 kaotus.

Raul Must pidi samuti vastu seisma avamängus India esindajale. Maailma edetabelis 89. kohal asuv Must kohtus Kiran Georgiga (BWF 125.). Mustal täna mäng soovitud viisil ei õnnestunud ja mõlemas geimis läks vastane algusest peale mõne punktiga ette ning suutis hoida eduseisu lõpuni. Kohtumine lõppes Musta kahjuks 18:21, 18:21.

Paarismängudest olid Eesti mängijad võistlemas segapaarismängus, kus Mihkel Laanes ja Kati-Kreet Marran kohtusid Jeppe Bay ja Sara Lundgaardiga Taanist. Tugeva sulgpallimaa Taani mängijatele jäädi alla 12:21, 12:21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles