Jüri Vipsi konkurent teenis Red Bullilt lepingu

Postimees Sport
Copy
Jehan Daruvala (vasakul) koos Lando Norrise (keskel) ja Mick Schumacheriga (paremal)
Jehan Daruvala (vasakul) koos Lando Norrise (keskel) ja Mick Schumacheriga (paremal) Foto: HOCH ZWEI / Thomas Suer/imago/HochZwei/Suer

Vormel 3 sarjas möödunud hooajal Jüri Vipsi ees kolmanda koha teeninud India võidusõitja Jehan Daruvala liitus Red Bulli noorteakadeemiaga ja hakkab sõitma Vormel 2 sarjas.

Uuel hooajal sõidab hindu Carlini tiimi värvides, kuhu kuulus ta ka 2017. ja 2018. aastal. Eelmisel aastal võistles India piloot Prema ridades, lõpetades Vormel 3 sarja üldarvestuses kolmandal kohal. Esimesed kaks positsiooni hõivasid tema meeskonnakaaslased Robert Shwartzman ja Marcus Armstrong.

«Olen väga õnnelik, et saan aastase vaheaja järel alustada enda kolmandat hooaega Carlinis. On tore töötada samade inimeste ja inseneridega, kes mind siia tasemele aitasid,» rõõmustas Vipsi endine konkurent. 

India autosportlane arvati ka Red Bulli noorteakadeemias. «Väga uhke tunne, et lähen hooajale vastu Red Bulli noorteprogrammi liikmena. See loomulikult asetab mulle lisapingeid, millega toime tulla,» sõnas 21-aastane hindu.

Daruvala oli varasemalt seotud hingusele läinud Force India vormel 1 meeskonnaga.

Hindu liitumisega paisus Red Bulli noorteprogramm nüüd kaheksaliikmeliseks. Lisaks Daruvalale ja Vipsile kuuluvad sinna veel austraallane Jack Doohan (vormel 3), britt Jonny Edgar (vormel 4), norralane Dennis Hauger (vormel 3, valitsev Itaalia F4 meister), uusmeremaalane Liam Lawson (vormel 3), jaapanlane Yuki Tsunoda (vormel 2) ning ameeriklane Jak Crawford (vormel 4).

Red Bulli noorteakadeemiast on tuule tiibadesse saanud näiteks Christian Klien, Sebastian Vettel, Vitantonio Liuzzi, Daniel Ricciardo, Daniil Kvjat, Alexander Albon, Max Verstappen ja Pierre Gasly. 

Jüri Vips osaleb tuleval hooajal Jaapani Super Formula sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles