Itaalia kõrgliigas mängiv Tunjov: muidugi ootan A-koondise kutset, riigi au kaitsmine on minu unistus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Georgi Tunjov kuulus Itaalia karikavõistlustel mängus AC Milaniga algkoosseisu.
Georgi Tunjov kuulus Itaalia karikavõistlustel mängus AC Milaniga algkoosseisu. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Itaalia jagpalli kõrgliigas mängiva SPALiga profilepingu sõlminud 18-aastane Georgi Tunjov andis Postimees.ru-le eksklusiivse intervjuu, milles rääkis muuhulgas ka soovist Eesti jalgpallikoondist esindada.

Tunjov sõnul oli Itaaliasse sisseelamise kõige keerulisem faktor keel. «Algselt oli tõesti kõige suurem probleem itaalia keel. Õnneks suutsin selle piisavalt kiiresti selgeks õppida. Pärast seda oli mul palju lihtsam suhelda ja küsimustele vastata,» ütles Tunjov, kes peab enda itaalia keele taset «normaalseks».

Tunjov debüteeris Itaalia kõrgliiga eelmise aasta detsembris, kui sekkus vahetusest kohtumises AS Romaga. «Kui aus olla, siis ma Roma mängus erilisi emotsioone ei tundnudki, sest tribüünid asuvad väljakust üsna kaugel.»

Esimesest korda kuulus Tunjov algkooseisu 19. jaanuari karikasarja kohtumises AC Milaniga. «Milani vastu tundsin juba tõelist Itaalia jalgpalli atmosfääri. Tahan seda tunnet veel kogeda. Itaalia meistrivõistluste atmosfäär on juba midagi!»

Iidolitest rääkides tõi Tunjov esimesena välja Brasiilia pallivõluri Ronaldinho. «Vanuse tõttu olen tema tegusid näinud ainult videotest,» ütles ta. «Praegustest mängijatest meeldib mulle Messi. Euroopa jalgpallis jälgin Barcelonat ja Dortmundi, Venemaalt toetan Zeniti.»

Itaalia meistrivõistlustel hoiab SPAL 15 punktiga viimast kohta ning kukub suure tõenäosusega järgmisel hooajal esiliigasse. «Selge see, et olukord on keeruline, aga uskuge mind, kõik klubis annavad endast maksimumi, et me püsima jääks. Usun, et see on jätkuvalt võimalik.»

Tunjovil jagub kiidusõnu klubi fännidele, kes raskel hetkel jätkuvalt meeskonda toetavad. «Isegi halvast tabelipositsioonist hoolimata on staadion peaaegu alati täis. Ma ei oska täpset numbrit öelda, aga keskmiselt käib meid vaatamas 13 000 - 14 000 inimest, aga võin ka eksida. Mind on paar korda ka tänaval ära tuntud, aga kõik on jäänud rahulikuks,» rääkis Tunjov. Siinkohal on paslik mainida, et Stadio Paolo Mazza mahutab 16 000 pealtvaatajat.

Eesti jalgpallil hoiab Tunjov jätkuvalt silma peal. Ta loeb siinseid uudiseid ning jälgib mängude tulemusi. Eriti läheb talle korda kasvatajaklubi Narva Transi käekäik.

Küsimusele, kas Tunjov sooviks esindada Eesti A-koondist, vastas noormees: «Muidugi. Oleksin väga õnnelik, kui kutse saaksin. Oma riigi au kaitsmine on unistus. Kuid selleks pean tegema tõsist tööd.»

Teadupärast ütles Eesti koondise peatreener Karel Voolaid Soccernetile, et enne A-koondise kutse teenimist peaks Tunjov end veel noortekoondises tõestama.

Pikemat intervjuud Tunjoviga on võimalik lugeda venekeelsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles