Šveitsi profirattur tunnistas eestlastega samasse dopinguvõrgustikku kuulumist

Postimees Sport
Copy
Pirmin Lang (taga) 2014. aasta Romandia velotuuril.
Pirmin Lang (taga) 2014. aasta Romandia velotuuril. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Aasta tagasi Seefeldis põhja suusaalade MMil alanud ja ka eestlastega dopinguskandaal sai uue osalise, Saksamaa arsti Mark Schmidti punutud võrgustikku kuulumist tunnistas Šveitsi endine profirattur Pirmin Lang.

Langi küsitlesid Šveitsi võimud seoses võrgustikuvastase politseioperatsiooniga «Aadrilaskmine». Pärast vastuste andmist tegi Lang pikema postituse Twitteris.

«Minu nimi on Pirmin Lang, olen 35-aastane. Lõpetan täna profispordi. Alustasin rattasporti 20 aastat tagasi, aastatel 2013-2017 olin proff ja praegu olen spordidirektor.

Mõni aasta tagasi lõin süsteemi oma riigis andekate noorratturite arendamiseks. Nägin selles võimalust anda edasi oma kirge, teadmisi ja kogemusi. Võimalust midagi [rattaspordile] tagasi anda. Tahtsin noori toetada teekonnal saamaks suurepärasteks jalgratturiteks ja veel paremateks inimesteks. Üle kõige tahtsin aga luua tiimi, et saaks neid kaitsta. Kaitsta valede asjade ja valetamiste eest, mida kogesin ja nägin oma profikarjääri jooksul.

Ma ei saa neid vigu enam hoida enda teada. Ei saa pettust peita mind usaldanud tiimikaaslaste, mind toetanud partnerite, abikaasa ja perekonna ees. Olen terve profiratturi karjääri jooksul petnud. Kuulusin võrgustikku «Aadrilaskmine». Olen valetanud ja vastutan oma tegude eest. Kahetsen seda.»

Lang teatas tagasiastumisest rattatiimi SRA Swiss Racing Academy spordidirektori kohalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles