Ksenja Balta: teadsin, et olümpianormi täna ei tule

Carl-Robert Puhm
Copy
Ksenja Balta
Ksenja Balta Foto: Mihkel Maripuu

Lasnamäe kergejõustikuhallis peetud Eesti sisemeistrivõistlustel tegi täna enda hooaja avastardi kaugushüppaja Ksenja Balta. Võistluse 6.40ga võitnud sportlase sõnul jäi tal varu paremaks tulemuseks, aga olümpianormi jalgades ei olnud.

«Treeningutel nähtu põhjal teadsin, et olümpianormi (6.82 - toim) ma täna ei täida. Saan aru, kus ma asun ega lasku utoopiasse. Aga 10-15 sentimeetrit oleks võinud kaugemale lennata küll. Paar hüpet tulid üsna head, aga ma ei saanudki aru, millega ma täpselt liiva riivasin. Mingi jutt jäi igatahes maha ja see ajas üsna vihale,» selgitas Balta. 

2009. aasta Euroopa sisemeistri sõnul lõi tema võistlusplaanid ja treeningud sassi umbes kuu tagasi tekkinud reielähendaja pisivigastus.

«Tegelikult sain hooajale teha korraliku ettevalmistuse. Aga siis tuli pisivigastus. Midagi hullu ei olnud, aga see segas hüppamist ja kiiresti jooksmist. Esialgne plaan oli joosta Kutmani mälestusvõistlusel ning siis kolm nädalat hüppe- ja tehnikatrenne tehes tänaseks kaugushüppeks valmistuda. Paraku jäi see plaan katki,» selgitas kogu karjääri vigastustega kimpus olnud kaugushüppaja.

Balta järel teenis teise koha Aet Laurik 6.30ga, kolmas oli U16 rekordi (6.17) püsitanud Liisa-Maria Lusti. «Kodusel konkurentsil pole üldse viga. Sisehooaeg lõppeb ju nii, et ma polegi edetabelijuht. Noored tulevad jõudsalt peale,» kiitis sisehooaja edetabelis kolme sentimeetriga Lauriku järel lõpetanud Balta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles