Elu sõidu teinud Kudre võitis esimese eestlasena MK-etapi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Daisy Kudre
Daisy Kudre Foto: Doris Kudre

Rootsis Umeå lähedal Vindelnis jätkuvatel suusaorienteerumise MK-etapil võitis Daisy Kudre 20 km pikkuse tavaraja ligi pooleteiseminutilise eduga venelanna Tatjana Oborina ja rootslanna Linda Lindkvisti ees esikoha.

Tegemist on eestlaste esimese suusaorienteerumise MK-etapi võiduga. Kudre tunnistas finišijärgses usutluses, et emotsioonid on pärast sellist, ideaalselt välja tulnud sõitu laes.

«Arvan, et ma poleks saanud väga paremini teha. Füüsiliselt oli enesetunne väga hea ja kaardipool ka sujus: rada oli hästi keeruline, aga keskendusin kindlale kaardilugemisele ja tõesti ühtegi viga täna ei teinud! Super sõit, usun, et üks mu elu parimaid sooritusi! Konkurente ma rajal eriti ei näinud ning kohalisi eesmärke endale ei seadnud,» sõnas Kudre.

Teistest eestlannadest sai Epp Paalberg kirja 23. ning Doris Kudre 25. koha.

Meeste 23 km rajal kuulusid nii kuld kui pronks Venemaa esindajatele: võitis Vladislav Kiselev (94.31), eilse sprindikulla saanud Andrei Lamov (+1.03) lisas oma medalite kollektsiooni pronksi. Hõbedale tuli võitjast 20 sekundit nõrgema ajaga Audun Heimdal Norrast. Eestlastest lõpetas Mattis Jaama 29. ning Ilmar Udam 41. kohal.

Euroopa noorte meistrivõistlustel saavutas Olle Ilmar Jaama tavarajal hõbemedali, kaotades rootslasele Albin Gezeliusele 11,5 km pikkusel rajal vaid 1.29.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles