Uued võrkpallimäärused lubavad kasutada kaht liberot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise libero Sten Esna.
Eesti koondise libero Sten Esna. Foto: CEV.

1. jaanuarist hakkasid kehtima Rahvusvahelise Võrkpalliliidu FIVB määruste muudatused, millest olulisim puudutab liberoid.

Näiteks on 30. maist 1. juunini Rotterdamis 2010. aasta MM-valikturniiri teises ringis osaleval Eesti rahvusmeeskonnal võimalus kasutada kahte liberot, vahendab volley.ee.

Kuna see tähendab väljakumängijate arvu piiramist kümnele, jääb koondise peatreener Avo Keel ühe libero juurde. Sama seisukoha võttis Tallinnas lõppenud MM-turniiril ka rahvusnaiskonna juhendaja Peeter Vahtra.

Koosseisu suurendamine 14 mängijani, kuhu kuulub ka kaks liberot, võetakse tõenäoliselt kasutusele alates MM-valikturniiri kolmandast ringist.

«Schenkeri ja Salestar Liigas hakkasid 1. jaanuarist kehtima uued määrused, mis puudutavad vahetusi ja võrgu juures tehtavaid vigu. Euroopa Konföderatsioon ei muuda liberoga seonduvat enne järgmist hooaega, küll võib seda teha iga rahvuslik liiga iseseisvalt,» kommenteeris Eesti Võrkpalli Liidu Kohtunike Toimkonna esimees Mati Koorep.

«2010. aasta valikturniiri esimeses ja teises ringis kehtivad koosseisu suuruse ja liberote puhul järgmised määrused: 12 väljakumängija registreerimisel 0 liberot; 11 väljakumängija registreerimisel üks libero; kümne väljakumängija registreerimisel kaks liberot,» lisas ta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles