Kontaveit homsest vastasest: kindlasti tuleb palju jooksmist

Carl-Robert Puhm
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com

Eesti esireket Anett Kontaveit alistas täna Doha tenniseturniiril 6:4, 7:6 lätlanna Anastasija Sevastova. Eestlanna sõnul oli ta mängu alguses pisut uimane, kuid seti lõpud õnnestusid hästi.

«Alustasin täna natuke uimaselt, aga seti lõppudes mängisin tähtsaid punkte hästi. Teise seti keskel hakkas vastane paremini mängima: tal õnnestusid paljud head eeskäed ja eksimusi tuli vähem kui esimeses setis ja teise alguses.»

Kontaveit jäi teise seti lõpus ka 5:6 kaotusseisu, kuid suutis kohe tagasi murda ning kiire lõppmängu enda kasuks kallutada. «Lõpp läks väga tasavägiseks. 5:5 pealt oli palju pingelisi punkte ja tasamänge. Ta sai küll murde kätte, aga õnneks suutsin järgmises geimis kohe samaga vastata. Kiires lõppmängus õnnestus ise paar olulist punkti võita ja mäng kätte saada,» selgitas täna kuus ässa löönud eestlanna.

Ilmastikuolud Dohas on sarnased Dubaiga, väljakud natuke erinevad.

«Väljakud on siin vähe kiiremad, aga see on profitennisisti elu - uute oludega tuleb kiiresti ümber kohaneda. Olen saanud Dohas paar päeva trenni teha ja mul vedas, et alustasin täna, mitte eile. Sain seetõttu ühe trennipäeva juurde. Aga olen siin enne käinud ja üldiselt teadsin, mida oodata,» hindas maailma 22. reket.

Kontaveit lõikas täna kasu uuest reeglimuudatust, mis lubab treeneril enda hoolealusega tribüünilt suhelda.

«Uus muudatus lubab treeneril minuga suhelda, kui ta asetseb samal väljakupoolel. Teisel pool tuleb käemärkidega piirduda. Eks see kindlasti aitas ja motiveeris mind. Arvan, et see on iseenesest positiivne reeglimuutus,» hindas Eesti esinumber.

Järgmises ringis kohtub Kontaveit valgevenelanna Arina Sabalenkaga (WTA 13.).

«Väga jõuline ja agressiivne mängija. Ta lööb tugevaid ja raskeid palle. Pean proovima nii palju tagasi mängida kui võimalik, aga kindlasti tuleb palju jooksmist. Ilmselt hakkab tema rohkem mängu domineerima, minu ülesanne on pallid tagasi lüüa,» hindas Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles