Järgmise hooaja WRC kalendrilt kergitati saladuseloori, Rally Estoniast ei sõnagi

Postimees Sport
Copy
Dani Sordo  Türgi rallil
Dani Sordo Türgi rallil Foto: LAVadinho/imago images / PanoramiC

WRC-isad plaanivad 2021. aasta autoralli MM-sarja kalendri paika saada tänavu juunis. Tagasi on oodata Austraalia, Hispaania ja Prantsusmaa rallit, omad võimalused on ka horvaatidel.

Tõenäoliselt naaseb võistlussarja Hispaania etapp, kes asendab Saksamaa asfaltrallit, kirjutab portaal Dirtfish. Koha saab ilmselt tagasi ka Austraalia ralli, sest Uus-Meremaal oli leping vaid tänavuseks hooajaks. Prantsusmaa autospordiliit on otsimas asendust Korsika rallile ning omad võimalused on ka horvaatidel, kellega promootor Oliver Ciesla eelmisel nädalal Zagrebis kohtus.

FIA president Jean Todt rõhutas geograafilise mitmekülgsuse tähtsust. «Tulevase hooaja kalender avaldatakse juunis. Aga termin WRC tähendab, et see peab toimuma üle terve maailma. Tahame näha rallisid nii Euroopas, Lähis-Idas, Aafrikas, Okeaanias, Aasias, ning Põhja- ja Lõuna-Ameerikas.»

WRC promootor Oliver Ciesla oli enda kommentaaris konkreetsem. «Hispaania ralli tagasitulekuks oleme juba kokkuleppe saavutanud. Püüame säilitada koha ka Prantsusmaa rallile, juhul kui nad pakuvad midagi atraktiivset. Nad töötavad mitmete võimalustega ja jälgime huviga, millega nad lõpuks välja tulevad, » selgitas Ciesla.

«Veel kuulub meie plaani ka Austraalia ja Tšiili ralli tagasitoomine. Ka enamik traditsioonilisi rallid jäävad kalendrisse,» lubas suvel ametist lahkuv promootor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles