Saaremaa võrkpalliklubi mõlemad eurosarja mängud võivad toimuda Kuressaares

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Saaremaa võrkpalliklubi CEV Challenge Cupi mõlemad veerandfinaalmängud võivad toimuda Kuressaares.
Saaremaa võrkpalliklubi CEV Challenge Cupi mõlemad veerandfinaalmängud võivad toimuda Kuressaares. Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa võrkpalliklubi CEV Challenge Cupi mõlemad veerandfinaalmängud võivad järgmisel nädalal toimuda Saaremaal.  

Algselt pidanuks Saaremaa ja Itaalia klubi Powevolley eurosarja veerandfinaali avamängu toimuma kolmapäeval Milanos, ent Itaalias leviva koroonaviiruse tõttu jäeti matš ära. Praegu on õhus kaks võimalikku stsenaariumit, kuidas keeruline olukord lahendada.

Üks võimalik lahendus on, et mõlemad mängud mängitakse järgmisel nädalal Kuressaares. Kindlasti toimuks üks mäng 4. märtsil, teine kas 3. või 5. märtsil.

Teine lahendus oleks, et esimene mäng toimuks planeeritud ajal ehk 4. märtsil Kuressaares, teine aga neutraalsel väljakul ning praeguseks teadmata ajal.

«Tegeleme sellega juba teist päeva väga aktiivselt. Õhus on kaks varianti. Töötame selle kallal, et mõlemad mängud toimuks Saaremaal, kuid praegu on vaja veel teatud lepingudetailid vaja paika loksutada. Ootangi itaallasete poolt vastust,» ütles Saaremaa võrkpalliklubi mänedžer Hannes Sepp.

Milliste lepingupunktide üle praegu läbirääkimised käivad? «Ma ei taha detailidesse laskuda, aga teatud lennuplaanid ja kulude jagamised,» vastas Sepp.

Hoopis keerulisemaks muutuks Saaremaa jaoks olukord siis, kui itaallased tahavad teist mängu pidada neutraalsel pinnal. See tähendaks mõlema meeskonna jaoks suuremaid lisakulusid, mistõttu on lootust, et mõlemad matšid toimuvad ikkagi Kuressaares. Kui aga võetakse vastu otsus neutraalsel pinnal mängida, valib võistluspaiga välja Euroopa Võrkpalliliit.

«See oleks kõige keerulisem variant, kuna aeg surub muude mängude ja asjadega takka. Ma loodan, et me sinnamaani ei jõua. Tahaks väga, et Eesti võrkpallisõbrad saavad top 15 klubi kahel päeval järjest Saaremaal vaadata. Loodan, et jõuame täna õhtul kokkuleppele, aga kuna seal maal toimuvad asjad veidi teises tempos, siis ei julge midagi lubada,» ütles Sepp.

Saaremaa võrkpalliklubi tegi ära jäänud Itaalia reisi raames kulutusi ligi 10 000 euro eest. Kui algselt lootis Saaremaa, et ehk kompenseeritakse kulutustest vähemalt mingi osa, siis nüüd on selge, et seda pigem ei juhtu. «Tõenäoliselt ei saa sealt midagi tagasi. Tundub, et kulutused tuleb korstnasse kirjutada. Võib-olla on veel lennufirmadega mingi variant,» ütles Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles