Oleg Gross: tõmban Rally Estonia teemale järgmisel nädalal joone alla (8)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Oleg Gross (vasakul) ja valitsev autoralli maailmameister Ott Tänak.
Oleg Gross (vasakul) ja valitsev autoralli maailmameister Ott Tänak. Foto: Tairo Lutter

Eesti Autospordi Liidu (EAL) ja Rally Estonia tüli on spordiringkonnas tekitanud pahameeletormi. Postimees võttis ühendust EALi juhatuse liikme ja Rally Estonia pikaaegse toetaja Oleg Grossiga, kes ei soovinud teemat praegu kommenteerida, aga lubas seda teha lähiajal.

EAL otsustas hiljuti juhatuse koosolekul, et edaspidi tuleb Eestis rahvusvahelise võistluse korraldamiseks tasuda 100 000 euro suurune registreerimistasu. Eelmisel aastal oli see summa 2000 eurot. Rally Estonia korraldajad on öelnud, et sellise summa maksmine pole neil isegi pähe tulnud, mis tähendab, et Rally Estonia toimumine on sattunud suure küsimärgi alla.

«Annan isiklikult järgmisel teisipäeval selge vastuse, mis tõmbab sellele teemale joone alla. Vastutan oma sõnade eest ning luban, et see tuleb huvitav vastus. Praegu ma seda teemat ei kommenteeri,» sõnas puhkusel viibiv Gross, kes ütles Postimehele, et on end sündmustega kursis hoidnud meedia vahendusel.

EAL väidab hiljutises avalduses, et Soome Autospordi Liidu (AKK) ja Saksa Autospordi Liidu (DMSB) samaväärsete võistluste läbiviimise tasu on samas suurusjärgus. Kuid see ei pea paika. AKK hinnakirjast leiame, et Soomes maksab MM-ralli korraldamine ­56 430 eurot ning Rally Estoniaga võrdväärse ralli korraldamine 904 eurot. DMSB hinnakirjas on Saksamaal samad summad vastavalt 321 458 ja 3955 eurot.

Avalikkusele on teatatud, et autospordiliidu juhatus kergitas Eestis rahvusvahelise võistluse korraldamise registreerimistasu üksmeelselt. Lisaks Grossile kuuluvad EALi juhatusse Ari Vatanen (president), Arvo Ojaperv (esimees), Aivo Pärn, Toivo Asmer, Talis Perosti, Raul Jeets ja Janis Kaal.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles