Kotsari koduülikool sai magusa lisaajavõidu, eestlane kogus kaksikduubli

Kris Ilves
, reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar (mustas).
Maik-Kalev Kotsar (mustas). Foto: Amber Searls/USA TODAY Sports

Maik-Kalev Kotsari kodumeeskond South Carolina saavutas möödunud ööl USA ülikooli korvpalliliigas NCAA magusa lisaajavõidu, alistades koduväljakul Georgia Bulldogsi 94:90.

23-aastane Kotsar mängis South Carolina edus suurt rolli. Normaalaja otsustavatel hetkedel pääses South Carolina just eestlase vabavisetest kahe punktiga juhtima, kuid Georgia Bulldogs viis mängu lisaajale.

Lisaajal kogus Kotsar viis punkti ja takistas lõpusekunditel Georgia Bulldogsi mängujuhti. «Ma nägin, et ta tuleb ja teadsin, et pean kaitses aitama. Arvan, et ma lihtsalt seisin seal,» lausus Kotsar mängujärgsel pressikonverentsil.

37 minutit mänguaega teeninud Kotsar säras kaksikduubliga, kogudes 19 punkti ja 10 lauapalli. Lisaks andis Kotsar neli resultatiivset söötu, tegi kaks viskeblokeeringut ja patustas kolme pallikaotusega. Tegu oli eestlase tänavuse hooaja kolmanda ja ülikoolikarjääri viienda kaksikduubliga, seejuures on Kotsar visanud üheksas järjestikuses mängus kahekohalise arvu punkte. 

Üleplatsimeheks kerkis Georgia Bulldogsi liider Anthony Edwards, kelle arvele kogunes 44 minutiga 36 punkti. South Carolina poolel oli eestlasest resultatiivsem vaid Alanzo Frink, kes panustas meeskonna edusse 22 punktiga.

South Carolina on tänavusel hooajal saanud 17 võitu ja 11 kaotust, kaugkonverentsis jagab Kotsari kodumeeskond üheksa võidu ja kuue kaotusega viiendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles