Mis saab Rally Estoniale eraldatud 980 000 eurost?

Henry Lääne
Copy
Rally Estonia eelmise aasta lõpupoodium.
Rally Estonia eelmise aasta lõpupoodium. Foto: Blackhole Studio

Pärast Rally Estonia ärajäämist on lihtne mõelda, et kultuuriministeeriumil on üle 980 000 eurot, mis on Eesti spordile mõeldes üüratu summa. Tegemist on liharikka pirukaga, millest tahaks viilu saada vaat et igaüks.

Selle summaga toetas valitsus Baltikumi suurimat autospordiüritust mullu, mil Rally Estonia oli esimene ametlik WRC promotsiooniralli. Maakeeli võiks see kõlada reklaamvõistlusena – eestlased turundavad end WRC logoga ja võistlussari reklaamib enda kanalite kaudu meie armast Maarjamaad.

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn ütleb Postimehele, et 980 000 euroga taheti Rally Estoniat toetada ka tänavu. Küll tekib spordisõbral küsimus, mis saab justkui päevapealt laokile jäänud rahast edasi?

«Kuivõrd otsus on veel nii värske, siis selle küsimusega me alles hakkame tegelema ning täna veel midagi konkreetset kommenteerida ei saa,» vastab Pürn.

Rally Estonia kolm peakorraldajat – Urmo Aava, Tarmo Hõbe ja Silver Kütt – andsid eilsel pressikonverentsil teada, et koostöö Eesti Autospordi Liiduga ei toimi ning sedasi pole võimalik tipptasemel rallit korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles