Subaru võimalik naasmine WRC-sarja sai tagasilöögi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Petter Solberg Subaruga 2004. aastal Soome MM-rallil.
Petter Solberg Subaruga 2004. aastal Soome MM-rallil. Foto: Elmo Riig

Viimastel kuudel on rallimaailmas liikunud kuulujutud, et Subaru tehasetiim liitub 2022. aastal WRC-sarjaga. Portugali autospordiportaal kirjutab, et tuhandete rallifännide soov ei täitu.

2022. aastal tuleb WRC-sarjas kasutusele hübriidtehnoloogia ja rahvusvahelise autoliidu (FIA) teatel on mõned tootjad avaldanud soovi liituda autoralli kuningliku sarjaga. Portugali portaali andmetel esitati Subaru korporatsiooni juhtkonnale plaan, kuid Jaapani autotootja isegi ei arutanud võimalikku naasmist WRC-sarja.

Rallihuvilistele on teada, et FIA soovib WRC-sarjas näha rohkem autotootjaid, kuid praeguse seisuga tundub, et muutusi ei toimu ja 2022. aastal osalevad ainult kolm meeskonda – Hyundai, Toyota ja M-Sport Ford. Toyota pealik Tommi Mäkinen on öelnud, et meeskond on jäänud ajahätta uue võistlusauto ehitamisega.

Subaru osales WRC-sarjas aastatel 1980–2008 ning krooniti meeskondlikus arvestuses maailmameistriks 1995–1997. Subaruga on sõitjate trofee saavutanud Colin McRae (1995), Richard Burns (2001) ja Petter Solberg (2003).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles