Soome kergejõustikutalent lõpetas maailma päästmise nimel sportlaskarjääri (4)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ada Koistinen.
Ada Koistinen. Foto: adakoistinen/Instagram

Soome kolmikhüppaja Ada Koistinen teatas eelmisel suvel, et lõpetab 20-aastaselt sportlaskarjääri. Nüüd selgitas ta ootamatu otsuse tagamaid. 

Koistinen tuli mullu Soome meistrivõistlustel kolmandaks, kuid vaid mõnda aega hiljem otsustas ta 20-selt karjääri lõpetada. Kursimuutuse tingis soov maailma säästa ja päästa.

«Ühel hetkel hakkasin mõtlema, et kuidas ma saan keskenduda liiva sisse hüppamisse, samal ajal, kui maailm laguneb. Ma ei suutnud endale andestada, et ma inimkonna päästmiseks midagi tee, vaid aitan sellele kaasa,» kirjutas neiu Elokapina blogis.

Karjääri lõpetamise järel on Koistinen osalenud mitmel meeleavaldusel. Näiteks oli ta üks sadadest inimestest, kes septembris Göteborgi sõitis ja sealse maagaasi terminali laiendamisele vastu seisis.

Endine sportlase sõnutsi hakkasid probleemid talle kohale jõudma 2019. aasta alguses: «Kui ma tahaks kõrgel tasemel sportida, siis peaksin aastas lendama umbes 100 korda ümber maakera. Minu jalajälg oleks meeletult suur. Katastroofiliselt suur.»

Lisaks märkis Koistinen, et ta ei soovi süüa ainsatki loomset toitu, kuid nõnda oleks tippspordis kaasa lüüa praktiliselt võimatu. Kokkuvõttes kinnitab ta, et ei kahetse tehtud otsust sugugi. 

Koistineni kolmikhüppe isiklikuks rekordiks jäi 2018. aasta kevadest 12.92. 

;

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles