Kõrgetasemeline velotuur katkestati koroonaviiruse tõttu, neljakordne Tour de France'i võitja saadeti testi tegema

Postimees Sport
Copy
Chris Froome
Chris Froome Foto: Lapresse/ Massimo Paolone/ZUMAPRESS.com

Araabia Ühendemiraatide velotuur otsustati kaks etappi enne lõppu peatada, kui kahel rattameeskonna personaliliikmel diagnoositi koroonaviirus. 

«Turvalisus on meie esmane prioriteet. Kahel meeskonna taustajõudude sekka kuulunud itaallasel on diagnoositud koroonaviirus. Otsus langetati, et kaitsta kõiki võidusõitjaid,» selgitasid velotuuri korraldajad.

Kaks etappi enne lõppu peatatud võistlus juhtis britt Adam Yates, kes edestas sloveen Tadej Pogacari minuti ja ühe sekundiga. Tuuril osales ka neljakordne Tour de France'i võitja Chris Froome, kes paiknes üldarvestuses 71. kohal.

«On kahju, et Araabia Ühendemiraatide velotuur peatati, aga tervis peab olema esimesel kohal. Ootan testimist ja jään hotelli kuni tuleb infot. Loodan, et nakatunud paranevad kiirelt ja uusi haigestunuid ei tule,» teatas Froome Twitteris.

Ühendemiraatide tervishoiuministri sõnul jälgitakse sõitjate, korraldajate ja meeskondade taustajõude tervislikku seisundit pidevalt ja vajadusel kehtestatakse karantiin, et piirata puhangu levikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles