Olümpiakohast unistavad Eesti rühmvõimlejad alustasid kodust etappi kuuenda kohaga

Postimees Sport
Copy
Rühmkava
Rühmkava Foto: Riinu Liis Lajal

Tartus toimuval Eesti suurima võimlemisturniiri Miss Valentine´il selguvad sel nädalavahetusel iluvõimlemise GP-etapi võitjad. Eile alustasid Tartu Ülikooli spordihoones hooaega Eesti iluvõimlemise rühmkava neiud, kes said viie palli kavas 25,35 punktiga kuuenda koha. Suurima punktisumma 30,55 kogus Usbekistani naiskond.

Kokku osalevad Miss Valentine´i rühmkava võistlusel kaheksa riigi naiskonnad. Paljudele neist on tähtsad kontinendi meistrivõistlused veel ees, nimelt selguvad mai lõpuks kõik Tokyo olümpiamängudele sõitjad. Unistus olümpiakohast elab edasi ka Eesti neidudes, kelle ridades on mitu võimlejat kahe hooaja vahel vahetunud.

«Meie tänavune kava on tehniliselt palju raskem, kui oli eelmise aasta oma,» rääkis Eesti koondise liige Laurabell Kabrits. «Uue koosseisuga teeme trenni alates detsembri lõpust. Kuigi oleme saanud kenasti harjutada, tulid täna pallikavas sisse tõsised vead, nii et kahjuks ei läinud nii, nagu planeerisime,» ütles Kabrits. Ta lisas, et vigade põhjus on teada ning pühapäevases finaalis soovivad nad näidata palju edukamat katset. Eesti naiskonda kuuluvad lisaks 20-aastasele Kabritsale 17-aastased Carmely Reiska ja Arina Okamantšuk ning 16-aastased Alina Vesselova ja Evelin Naptal.

Täna alustavad 30 tippvõimlejat jahti iluvõimlemise GP-etapi esikohtadele. «Koroonaviirus meie võistluste taset väga palju alla viinud ei ole, kuigi Hiina ja Malaisia delegatsioonid loobusid,» sõnas Miss Valentine´i peakorraldaja Janika Mölder. «Kahjuks, nii nagu luureandmed ka rääkisid, teatas oma loobumisest vigastuse tõttu valitsev maailameister Dina Arverina. Kuid tema kaksikõde, MM-il mullu mitmevõistluses hõbemedali võitnud Arina Averina on kohal, nii nagu paljud teisedki maailma tippu kuuluvad ja olümpiamängudeks valmistuvad iluvõimlejad,» sõnas Mölder.

Eesti koondist esindavad kodusel võistlusel Viktoria Bogdanova, Carmen Marii Aesma, Melany Keler ja Polina Muraško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles