Niskanen näitas koduradadel Bolšunovile koha kätte

Karl-Joosep Küngas
Copy
Iivo Niskaneniga pole teps mitte kerge ühes tempos püsida. Sealjuures pole vahet, kas oled noorsuusataja või juba kogenud sportlane, sest Niskanen on lihtsalt sedavõrd hea!
Iivo Niskaneniga pole teps mitte kerge ühes tempos püsida. Sealjuures pole vahet, kas oled noorsuusataja või juba kogenud sportlane, sest Niskanen on lihtsalt sedavõrd hea! Foto: MARKKU ULANDER/AFP/Scanpix

Murdmaasuusatamise MK-karussell jätkus Lahtis, kus sõideti 15 km eraldistardist klassikadistants. Teistele jäi alistamatuks soomlane Iivo Niskanen, kellele oli tänane triumf karjääri viies MK etapivõit.

Niskanen edestas finišis MK-sarja üldliidrit Aleksandr Bolšunovi 10,1 sekundiga. Kolmandana tõusis poodiumile norralane Hans Christer Holund, kelle kaotus oli võitjale juba 28,8 sekundit.

Kui Niskanen välja arvata, siis oli tänane võistlus täielik Venemaa ja Norra maavõistlus. Esiüheteistkümnesse mahtus viis norralast ja ka sama palju venelasi. 

Eestlastest oli täna ainsana rajal Kaarel Kasper Kõrge, kes sai 60 lõpetaja seas 49. koha. 

MK-sarja kollast liidrisärki hoiab endiselt Bolšunov, kes on kogunud juba 2028 punkti. Tema ainus ohustaja Johannes Høsflot Klæbo jääb juba 465 punkti kaugusele.

Pikka pausi suusatajad nautida ei saa, sest järgmine osavõistlus peetakse juba neljandal märtsil Norras Drammenis, kus on kavas vabatehnika sprindid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles