Rootsi teenis EMilt esimese kulla, Talihärmalt korralik esitus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Elisabeth Höegberg
Elisabeth Höegberg Foto: Volker Danzer/imago/HMB-Media

Valgevenes peetavatel laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel avas Elisabeth Högberg Rootsi medaliarve, kui võitis naiste 7,5 km sprindidistantsi. Eestlannadest tegi parima sõidu Johanna Talihärm, saavutades 13. koha. 

33-aastane Högberg pani oma paremuse maksma suusarajal, sest kogenud rootslanna eksis küll lasketiirus ühel lasul, kuid edestas puhaste paberitega esinenud norralannat Ida Lieni ikkagi 14,4 sekundiga. Poodiumi madalaimale astmele kerkis kodupubliku rõõmuks Irina Krjuko, kes pidi samuti ühel trahviringil käima ja kaotas seetõttu Högbergile 15,9 sekundit. 

Eestlannadest tegi korraliku võistluse Talihärm, kes tegi küll lasketiirudes ühe eksimuse, kuid tugeva sõiduga jõudis finišisse ikkagi 13. ajaga. Kaotust kogunes võitjale 1.03,8. Jälitussõitu tagas endale koha ka Tuuli Tomingas, kes eksimatult lastes kaotas rootslannale 2.23,6. 

Kadri Lehtla ja Grete Gaim 60 parema hulka ei kuulunud. Lehtla tegi kaks eksimust ja sai 3.28,6 kaotusega 69. koha ning Gaim jättis koguni viis märki üles ning pidi 103 naiste konkurentsis leppima 94. kohaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles